NEVJEROJATNO: “Našoj stranci” smeta Dan svehrvatske državnosti, građanima ŽZH dociraju o tome što (ne)bi trebali biti

Vrijeme:1 min, 5 sec

Naša stranka reagirala je povodom toga što je Vlada Županije Zapadnohercegovačke proglasila današnji dan neradnim zbog obilježavanja praznika Dana svehrvatske državnosti.

Obilježavanje ovog blagdana je utemeljileno Zakonom o blagdanima i neradnim danima u ŽZH, a Naša stranka ističe da je riječ i izmišljenom i povijesno gledano, ni u čemu utemeljenom blagdanu.

– Na današnji dan 1990., u Hrvatskoj je vlast preuzeo HDZ-e, ali tada je Hrvatska još bila u sastavu Jugoslavije. To što HDZ-e time želi reći da je on država i što su u Hrvatskoj na to pristali, nemamo ništa s tim, međutim za takve manipulacije nacionalnim emocijama ne smije biti mjesta u Bosni i Hercegovini. HDZ BiH nema pravo na monopol niti nad jednim narodom niti nad bilo kojim dijelom teritorija BiH. Kad ga je uspostavljao fizičkim nasiljem, u ratu, uzrokovao je etničko čišćenje nehrvata koje je pravno okarakterizirano kao udruženi zločinački pothvat. Uspostavljajući ga u miru pravnim nasiljem, uzrokovao je iseljavanje Hrvata – citat je iz priopćenja Naše stranke.

Ta stranka je pozvala građane ŽZH da bojkotu ovaj dan i “pokažu da nisu Čovićev ulog u ucjenjivačkim igrama u njegovoj osobnoj borbi za mjesto u Predsjedništvu BiH“, kako je navedeno u priopćenju.

Lončar odgovorio Našoj stranci: Neradni dan bi trebao biti i u Sarajevu

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori