Ustavni sud BiH razmatrat će Čovićev zahtjev o (ne)postojanju osnove za proglašenje izmjena Izbornog zakona štetnim po vitalni interes Bošnjaka

Vrijeme:43 sec

Ustavni sud Bosne i Hercegovine na sjednici, koja se održava danas i sutra, razmatrat će zahtjev predsjednika HDZ-a Dragana Čovića za ispitivanje regularnosti postupka o postojanju osnove za proglašenje izmjena Izbornog zakona štetnim po vitalni nacionalni interes Bošnjaka.

-Zahtjev Dragana Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za ispitivanje regularnosti postupka, odnosno utvrđivanje postojanja ili nepostojanja ustavne osnove za proglašenje Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine broj 02-02-1-639/22 od 22. travnja 2022. godine štetnim po vitalni interes bošnjačkog naroda – navodi se na stranici Ustavnog suda naše zemlje.

Podsjetimo, Klub Bošnjaka je uložio vitalni nacionalni interes na HDZ-ov Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH na sjednici koja je održana krajem prošlog mjeseca. Tada su izaslanici SDA, SBB-a i SDP-a jednoglasno povukli vitalni nacionalni interes.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.