MILANOVIĆ O SPECIJALCIMA: Magla zaborava prekrije činjenice, od 75 poginulih, 30 je rođeno u BIH, ne smijemo ih se odreći

Vrijeme:1 min, 11 sec

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Delnicama odat će počast poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske. Podno križa ispred spomen-sobe u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor“ položit će vijenac i zapaliti svijeću.

Sudjelovat će i na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Republike.

– Radi se o iznimnoj postrojbi. Doduše, svaka je iznimna. Reći da ste elita nije pretjerivanje nego činjenica (… ) Na vas se gleda s posebnim pogledom i većim očekivanjima. Tome ste dorasli. Vaš ugled mora ostati neokaljan – poručio je u svom govoru predsjednik RH Milanović.

Naglasio je da mala vojska ne može napredovati ako ne surađuje sa svijetom, ali “u svim tim savezima nismo zbog njih nego zbog sebe”.

– Sva znanja i sposobnosti stječete radi sebe i da biste branili mjesto Hrvatske pod suncem i pod kapom nebeskom – istaknuo je hrvatski predsjednik.

Napomenuo je i da “magla zaborava prekrije i činjenice, a kultura sjećanja čini identitet”. Stoga, naglasio je, ne treba zaboraviti da je od 75 poginulih, 30 rođeno u BiH, “a od ostatka ih pola ima korijene iz BiH”.

– To je realnost. Tih ljudi ne smijemo se odreći, njihovih potomaka ne smijemo se odreći i zabiti im nož u leđa – naglasio je Milanović.

– Hrvatski interes, hrvatske granice, hrvatski teritorij i hrvatski čovjek, a sve drugo dolazi, kao što i sama riječ kaže, drugo – zaključio je.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)