UKRAJINSKO MINISTARSTVO OBRANE Uništili smo ruski zapovjedni centar, ubili dva generala, a treći je u kritičnom stanju

Vrijeme:46 sec

 

Ukrajina tvrdi da su njene snage uništile zapovjedni operativni centar 49. kombinirane armije Oružanih snaga Rusije i da su ubile dva ruska generala.

Glavna obavještajna uprava ministarstva obrane Ukrajine na Facebooku je objavila da su ukrajinske snage uništile zapovjedni operativni centar 49. kombinirane armije Oružanih snaga Rusije i da su ubile dva ruska generala.

“Oružane snage Ukrajine zadale su 22. travnja 2022. razorni udarac prednjem zapovjednom operativnom centru 49. armije ruskih okupacijskih snaga, koje se, mimo borbenih uputa i zdravog razuma, nalazio na maloj udaljenosti od borbene linije u regiji Herson. Kao rezultat toga, zapovjedni operativni centar je uništen. Eliminirana su dva ruska generala, još jedan neprijateljski general je teško ozlijeđen i evakuiran u kritičnom stanju”, navodi se u izvješću.

“Vojna obavještajna služba nastavlja tražiti važne ciljeve kako bi nanijela maksimalnu štetu okupatorima na našoj ukrajinskoj zemlji”, istaknuo je Glavno obavještajno ravnateljstvo Ministarstva obrane Ukrajine.

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)