Pregovori se nastavljaju od 9 sati, nedjelja bi mogla biti dan D

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

U Izaslanstvu EU danas će biti nastavljeni pregovori u vezi izmjena Izbornog zakona BiH. Pregovori se sve vrijeme vode uz medijaciju međunarodnih dužnosnika.

Nakon jučerašnjeg sastanka, reakcije lidera ove dvije najjače stranke među Bošnjacima i Hrvatima, SDA i HDZ-a, bile su podijeljene. Dok je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, novinarima samo kratko rekao da se pregovori nastavljaju danas bez otkrivanja detalja i izjava, Dragan Čović, lider HDZ-a je rekao da “on sve čini da dođe do dogovora i da pomogne BiH”, prenosi Avaz.

– Neki bi željeli da brutalno mijenjaju strukturu BiH, a naša obveza u fokusu je bila vješti sporazum iz Mostara, provesti sve presude Suda u Strasbourgu i Ustavnog suda, osigurati legitimno predstavljanje i to vrlo jasno definirati kroz Izborni zakon i ograničene izmjene Ustava – kazao je Čović.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, Fahrudin Radončić je kazao da se stavovi približavaju, da bi nedjelja mogla biti dan D, “ali da nitko ne smije biti siguran 100 posto šta će se dogoditi”.

Novi sastanak u vezi nastavka pregovora počinje u 9 sati, a prisustvovat će mu predsjednici stranaka, Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Fahrudin Radončić, Elmedin Konaković, Nermin Ogrešević.

Vecernji.ba/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)