Konaković: Propustili smo još jednu priliku, Dom naroda FBiH ne treba prilagođavati Vijeću naroda RS

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković nakon održanih pregovora u Sarajevu ponovio je da su pregovori propali te je objasnio svoj stav i mišljenje o smanjenju Doma naroda Federacije BiH.

– Propustili smo još jednu priliku. BiH ima političare, ali nema državnike koji su spremni da, možda na štetu svojih partija i sebe osobno, donesu neke bitne odluke. Imat ćemo priliku govoriti što smo to propustili i kakve smo ponude imali na stolu. Zapravo, veći dio za koji smo se zalagali je bio na stolu – rekao je Konaković.

On je rekao da nije protiv reduciranja Doma naroda FBiH, već da ga ne treba prilagođavati Vijeću naroda RS.

– Proces treba ići obrnuto – poručio je.

– O tome javnom govorim svaki dan i ježim se od pomisli da netko zagovara da to svedemo na Vijeće naroda RS koje u tom slučaju svi zajedno legitimiramo i priznajemo kao jedan dobar proces – rekao je Konaković.

Dodao je da je to danas tako, ali da to ne znači da se ne može tražiti promjena načina odlučivanja ove institucije.

– Dok sam živ borit ću se da taj loš proces u RS-u se popravi, a nikako da se ovaj u Federaciji izjednači – rekao je Konaković.

Pomenuo je da je od početka to primarni interes NiP-a da Dom naroda ne bude drugi zastupnički dom koji će kočiti sve procese.

– Možete li zamisliti kakva će biti reakcija Dodikovog režima kad mi iz Federacije predložimo taj model i potpuno ga legitimiramo – zaključio je Konaković.

R.I./VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)