Putin: Sankcije uvedene Rusiji nisu legitimne. Imamo neke poteškoće, ali riješit ćemo ih

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

– Cijene energetika na Zapadu rastu zbog vlastite računice zapadnih zemalja – kazao je

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad pokušava okriviti Rusiju za vlastite greške, a sankcije uvedene Rusiji nisu legitimne.

Priznao je kako su sankcije Zapada stvorile “neke probleme i poteškoće”, ali je dodao: – Riješit ćemo ih.

Odbacio je mogućnost da Rusija ima veze s rastom cijena.

– Cijene energetika na Zapadu rastu zbog vlastite računice zapadnih zemalja – kazao je i dodao da Rusija poštuje svoje obveze. Naveo je i to da SAD pokušava potpisati ugovore s Iranom i Venezuelom, prenose strani mediji.

Putin je ustvrdio da će cijene hrane diljem svijeta rasti ako se nastavi ekonomski pritisak na Rusiju. Ruski ministar poljoprivrede Dmitri Patrushev kazao je na Vladi kako je opskrba hrane u zemlji sigurna i da će Moskva nastaviti ispunjavati svoje obveze prema globalnom agrikulturnom tržištu.

 

VIDEO: Pregovori u Turskoj bez napretka, Lavovu ponestaje hrane i lijekova, Rusija izlazi iz Vijeća Europe.

 

Brojne zemlje, pogotovo SAD i države članice Europske unije, uvele su značajne sankcije protiv Rusije otkako je počela invazija na Ukrajinu. Pod strogim sankcijama su završili brojni ruski državljani koji pripadaju najvišim političkim i gospodarskim krugovima Rusije, a znatan broj međunarodnih korporacija objavio je da prestaje s radom.

S obzirom na to da je Rusija jedan od najznačajnijih svjetskih izvoznika nafte, plina i ugljena, počele su drastično rasti cijene na međunarodnom tržištu što je dodatno dovelo do porasta cijena hrana. Dodatni problem predstavljaju i prekidi lanaca opskrbe zbog rata.

Večernji list/https://www.vecernji.h/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)