UŽIVO Plenković: Očekujem da DORH objasni što je tako žurno u Horvatovom uhićenju

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Potvrđeno je kako je ministar Horvat uhićen te je otišao s istražiteljima iz obiteljske kuće

Premijer Andrej Plenković sazvao je izvanrednu konferenciju vlade danas iza 12.30 sati.

Posjetimo, policija je jutros upala u obiteljsku kuću u Donjoj Dubravi ministra graditeljstva Darka Horvata. Navodno se provode izvidi u slučaju njegove bivše pomoćnice Ane Mandac zbog zlouporabu ovlasti kod dodijeljivanja potpora poduzetnicima od Ministarstva.

Potvrđeno je kako je ministar Horvat uhićen te je otišao s istražiteljima iz obiteljske kuće.

– Nakon burnog tjedna dolaska nosača aviona, dogovora oko produžetka rokova za povlačenje sredstva iz EU fondova, potpisivanja ugovora Lekenik-Sisak, strategije poljoprivrede, zahvaljujući DORH-u imamo novu temu za koju smo saznali jutros iz medija. Koliko ja shvaćam, riječ je o događajima iz 2018. godine o programima za potpore poduzetnicima nacionalnih manjina. Spominju se i drugi dužnosnici, to je indikativan tajming i takva ažurnost u vezi sa događajima. Ja očekujem da svi potvrdimo da DORH i pravosuđe nisu pod HDZ-ovom šapom, ali imaju očito neki razlog za ovakvu žurnost – kazao je.

– Smatram da je neprihvatljivo da slušamo komentare. Netko pušta informacije novinarima i oni stvaraju dojam dramatičnosti. Pozivam ravnateljicu DORH-a da objasni razloge takve žurnosti i vjerujemo da će dati čvrste dokaze. Meni djeluje ovaj potez nerazmjeran, s obzirom na predmet ali siguran sam da vode računa o tome. Što se tiče političkih posljedica, parlamentarna većina je stabilna. Što će se događati, vidjet ćemo, nemamo informacije. Kada saznamo, onda ćemo donositi odluke – dodao je.

– Nema izvanredne situacije, nema prijevremenih izbora, ima samo borba za boljitak građana. O ovome jedino zna DORH – kaže.

Na pitanje novinara je li se Plenković čuo s dužnosnicima, kazao je:

– Nisam se čuo s Horvatom, a jesam s Miloševićem i Aladrovićem. Postoji presumpcija nevinosti – kazao je.

– Vidjet ćemo dokad će Horvat ostati ministar, sve će odlučiti sud. Moram saznati o čemu se radi, nemam nikakve informacije osim ovoga što čitam u medijima. Vaši kolege su očito bolje informirani od mene – dodao je.

Paula Hađur/VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)