Rudi Tomić: Nakon Neuma bezumlje u BiH

Vrijeme:9 min, 56 sec

 

Propali razgovori u Neumu slave se  po cijeloj BiH.  Čelnici muslimansko-bošnjačkih stranaka dali su zajedničku izjavu: ”Danas nakon toliko godina njegove vladavine uspjeli smo  ga  ukloniti. Nestanak Čovića  sa političke scene san je svakog dobrog Bošnjaka.Vijećnica svijetli u bojama žuto plave zastave, razdragani građani mašu DF-ovim zastavicama, SAD kapice se bacaju u zrak.”- poskok.info/ ”Ubili smo Čovića”

“Ubili smo Čovića!”

 Međutim, predsjednik HDZ-a i HNS-a u BiH Dragan Čović – nije ubijen niti je ranjen, nego je nakon promašaja u Neumu, otišao u Banja Luku, gdje je u  obraćanju na Skupštini Republike Srpske rekao: ”Bošnjaci žele pretvoriti BiH u vlastitu državu…, u BiH danas ne  funkcionira ni izvršna, ni zakonodavna ni pravosudna vlast. BiH odavno nije  pravna država. I ono malo što funkcionira u BiH  predstavlja se kao rad pojedinaca ili stranaka, a nikako sukladno ustavu”, rekao je Čović

– Institucije su donijele oko 950  odluka, naglasio je Čović, kako bi  BiH  funkcionirala, posebice između 2000. i 2005. godine. Čak 338 zakona su stranci donijeli. Smijenjeno je točno 187 osoba kroz odluke visokih predstavnika. Danas je razvidno da o tom ne bismo pričali da nije bilo one Inzkove odluke… Sve je išlo dobro do Neuma, gdje  je sve propalo. Bošnjaci žele izbrisati  nacionalne odrednice iz Ustava BiH.  Vrlo snažno su u igru uveli i četvrti narod u BiH – ostale. (Dakle: Talibani, Al Qaeda, Hammas, Hezbollah,  Al Shabaab, Hakani, Muslimanska braća i Palestinski džihad, op.). To onda podrazumijeva brisanje konstitutivnih naroda  i iz doma naroda i Predsjedništva BiH. Mi smo jasno kazali kako je hrvatski narod prepoznao namjere  da FBiH postane građanska država bošnjačkog naroda.”

Bošnjaci žele BiH vlastitu (islamsku) državu

Dragan  Čović je u Banja Luci, u obraćanju pred Skupštinom Republike Srpske, u pozdravnom govoru rekao: ”Vi čuvajte Republiku Srpsku, na tome vam svi mogu zavidjeti.”, što je izazvalo velike reakcije među Hrvatima u BiH, Hrvatskoj i dijaspori.  Čović je, naime, ”zaboravio”, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, iz koje je – što ubijeno, što protjerano nestalo oko četvrt milijuna hrvatskog stanovništva. Čak neki koju su se pokušali vratiti na svoja ognjišta, bili su terorizirani i izloženi raznim  provokacijama te su morali sve doneseno ostaviti i ponova iseliti. Čovića je (vjerojatno) inspirirala arapska izreka: ”Nepriajtelji mojih nerprijatelja su moji prijatelji.”   To je dvosjekli mač!

Dodik ima viziju budućnosti RS: država pod svaku cijenu!

Član predsjedništva BiH i Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nije nazočio skupu u Neumu, ali zatražio je da se ostane pri zaključcima usvojenim na prošloj sjednici kojima podvlače suglasnost s odlukom o vojsci, indirektnim porezima i VSTV-u. Dodik je predložio i da se usvoje  zakoni koji će štiti od klevete RS, druge kolektivitete i narode u BiH od nazivanja genocidnim, a koji bi i predvidio i kažnjavanje takvih poteza. ”Taj zakon treba predložiti  Parlamentarnoj skupštini BiH i da to bude razlog da  odemo tamo i da vidimo kako će se oni odnositi prema tome.”, rekao je Dodik.

Dodik također svoju  suradnju s Čovićem uvjetuje odlukom ”da Hrvatska prestane klevetati RS da je stvorena na genocidu”. Drugim riječima, hrvatski narod i vlada u RH, trebaju ne samo oprostiti nego i zaboraviti da su domaći četnici, srpsko-cnogorski agresori i JNA izvršili  genocid nad hrvatskim  stanovništvom u BiH i Hrvatskoj. To bi imalo toliko smisla  kao da bismo tvrdili: Vrbas teče uzvodno!?

Ipak ćemo, radi usporedbe, mada takve usporedbe nemaju povijesne temelje, poručiti Dodiku, Vučiću, Vulinu, Šešelju, Draškovići, Pupovcu, popovima SPC i drugim srbijanskim čelnicima i veleizdajnicima u Hrvatskoj, da se okane multipliciranja ”žrtava u Jasenovcu”, da prihvate odgovornost za  žrtve Bleiburga i Kolone smrti, uključujući  žrtve u Domovinskom ratu i svakako, da objave mjesta masovnih grobnica i imena nestalih i zatočenika u logorima diljem Srbije. Dakle, povijest koja nije utemeljena na činjenicama nije povijest nego propaganda, obmanjivanje i zaluđivanje naroda. ”Tako je  gdje se sve kotura, pa  bio i četverokut.”, latinska je izreka.     

Izetbegovići su izdajice Muslimana i Bošnjaka?

Odgovor na to pitanje je: ”Izetbegovići koriste strane medijatore samo zato da zbune Bošnjake, žrtve njihovih pregovora, da sakriju vlastite izdaje, da bi Bosanci krivili strance iz svijeta umjesto njih, izdajnika, jedinih pravi krivaca… Znači sve je ovo inicijativa tj. maslo Bakira Izetbegovića. Vara nas na isti način kao i Alija. Spremio se dokrajčiti Alijino djelo, potpuno pokopati državu, a pokušava i kraj Bosne uvaliti strancima, Amerikancima, Europljanima, kako bi sakrio svoju prljavu ulogu izdajnika.”- Bosanski_Kongres@nkrbih.com

Veleizdaja BiH

Zanimljiv je gornji naslov kolumne, koji upozorava na činjenice gdje ”…svoje političke protivnike označavate kao ‘fašiste’ onda se ponovo vraćate u politički i državni poredak koji je nakon pola stoljeća upravo propao pred zahtjevima i vrijednostima liberalne demokracije… Svako rješenje koje izmiče ideji ‘građanskoga’ tj. jednonacionalne države, za stranke sa sjedištem u Sarajevu je antieuropsko rješenje – zato što oni ne podupiru političku volju Bošnjaka. Za sve stranke ne može ni postojati  diskriminacija nekog od ‘konstitutivnih naroda’, jer ne postoje narodi (to su samo etničke grupe), ‘plemena’, nego samo jedan politički narod, ‘zajednica bh građana’ kojima  nacionalna pripadnost ama baš ništa ne znači. Budući da se svi Bošnjaci osjećaju Bosancima, ostaje još samo da se nađe Hrvata i Srba kojima nacionalnost ništa ne zanči. A takvih ima u Sarajevu, pogotovo među onima kojima politička karijera nešto znači, kao Komšićima – vendidit animarum/prodane duše!

Ucjene HDZ-a  koje otvaraju vrata novim etničkim podjelama.  ”Pokušajmo samo zamisliti o kojim ‘novim etničkim podjelama bi moglo biti riječi promjenom Izbornog zakona. Odgovor se nalazi već u sljedećoj Bećirovićevoj tezi. ‘kapitulacija pred HDZ-ovim konceptom’ bi bila ‘izdaja interesa države Bosne i Hercegovine i mogućnost još većih zloupotreba u budućnosti’. ‘Kapitulirati’ (dakle, rat još nije  završen) znači prihvatiti zahtjeve Hrvata za  legitimnim predstavljanjem, a ‘ideja interesa države’ je izdaja interesa isključivo bošnjačke politike prema kojoj Hrvate treba svesti na manjinu (što se u Sarajevskoj javnosti sve glasnije čuje): ‘najmanje ih je, a traže trećinu’) koja će u konačnici ili iseliti iz BiH ili se posve asmilirati.” 

Veleizdaja BiH

Bosnjaci su u potpunosti naslijedili ideje velikosrpskih fašista: Progon hrvatskog stanovništva, ubijanja bez razlike na spol i godine starosti, rušenje crkava i groblja, te provociranjem i prijetnjama nisu mogi dočepati se većine hrvatskih teritorija. Dakle, ono što nisu dobili u ratu – nastoje dobiti u miru. –  Identično Memorandumu SANU iz 1986.

Nikada nije bila tolika suradnja predsjednika RH i predsjednika Vlade u RH sa HDZ – BiH, kao što je došla do izražaja prije i poslije susreta predstavnika muslimansko-bošnjačke koalicije stranaka i predsjedništva HDZ-a i HNS-a BiH. Dapače, od 2000. godine predsjednici RH i predsjednici Vlada u RH imali su saveznike u Sarajevu, a neprijatelje u Mostaru. Doprinosi problemu bili su podrška postupka sarajevske čaršije i negativan publicitet u Hrvatskoj o Hrvatima u Hercegovini, da bi trebali tražiti svoja politička prava u Sarajevu, a ne oslanjati se na Zagreb.  Predugo bi bilo sve nabrajati.

Posljednja zbivanja oko rješenja političke krize u Bosni i Hercegovini potencirane  prijetnjama Milorada Dodika da će odcijepiti tzv. Republiku Srpsku dokazali su još jednom, ”da čelnik hrvatskog naroda u susjednoj državi Dragan Čović vodi izdajničku politiku protiv interesa hrvatskog naroda i drugo, što je svojevrsno politički skandal, da ta izdajnička politika u samoj Republici Hrvatskoj ima potvrđenu potporu predsjednika Republike Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. ” Na obljetnicu proglašenja Republike Srpske, Plenković šalje svog bliskog koalicijskog partnera Milorada Pupovca i uvažava politiku Dragana Čovića prema Miloradu Dodiku. ”Gledajući širu sliku temelja  hrvatske politike prema Republici Srpskoj trebao bi biti sprječavanje bilo kakve mogućnosti spajanja Republike Srbije s Republikom srpskom jer bi se time ratnohuškačko velikosrpstvo približilo na  samo 20 kilometara zračne linije. Malo je poznato, a ta se važna činjenica jednostavno zaboravlja, da Bosna i Hercegovina nije podijeljena na dva nego na tri dijela. Treći dio je Distrikt Brčko koji je pod nadzorom Amerikanaca. U početku taj distrikt je imao uzak koridor koj je uz rijeku Savu teritorijalno povezivao Republiku Srbiju s tzv. Republikom srpskom. Kasnije  je međutim taj koridor ukinut jer se distrikt proširio do Save i graniči s Hrvatskom tako da više ne postoji zemaljska veza između Beograda i Banje Luke. Usput rečeno zlu ne trebalo u blizini je i bivša američka vojna baza ‘Eagle’ kod Tuzle.

– U tom smislu reagirala je udruga prognanih Hrvata  Banja Luke i banjalučkog područja ‘Nazaret’, koja u priopćenju potpisanom od Vinka  Laštra ističe da Dragana Čovića ne zanimaju ubijeni i masakrirani Hrvati u entitetu RS, minirane i srušene crkve, kuće, silovane žene i maltretirani  Hrvati, logori za ubijanje i mučenje. ‘Samo u Banjalučkoj biskupiji ubijeno su 1054 osobe od toga 614 žena. U najvećem dijelu nije bilo ratnih sukoba i većina je ubijena na kućnom pragu samo zato što su bili Hrvati’ ističe udruga ‘Nazaret’ i poručuje: ‘Vi ste Dragane Čoviću stali na stranu agresora na BiH i time ste izgubili svaki kredibilitet bilo koga u BiH. Politika koja surađuje s agresorom i razbijačem BiH bit će katasrofalna i za Bosnu i Hercegovinu ali i za Republiku Hrvatsku.

Apel za spas BiH

Mesić priprema  Apel za spas BiH, ideja je suprotna  stavovima Hrvata i Srba. Bivši član propalog predsjedništva SFRJ: Stjepan Mesić iz Hrvatske, Bogić Bogićević iz Bosne i Hercegovine i Vasil Tupurkovski iz Sjeverne Makedonije, ovih dana dovršavaju dokument nazvan ”Apel za spas Bosne i Hercegovine”, koji planiraju uputiti ključnim institucijama unutar i izvan BiH na kojima se odlučuje o toj zemlji, ali će ga namijeniti i ‘svima kojih se to tiče’, kao i cijeloj javnosti, objavljeno je u medijima. Stara je poslovica: Tko se svojih odriče, ostaje sam.

”Propali su i ovi  posljednji  pregovori u Neumu i shvatili smo da se nešto mora učiniti. Sadašnja ‘daytonska BiH’ je nefunkcionalna i zato radimo na prijedlogu kako izaći iz sadašnje situacije”, objasnio je Mesić u razgovoru za Jutarnji list. Zanimljivo je da su grobari Jugoslavije, koji su odgovorni za milijun osoba ubijenih, izgnanih – silovanih i mučeni, koji su unakaženi ili su umrli od njihove ruke, rade na prijedlogu kako spasiti ”Jugoslaviju u malom”. Mesić s crvenim fesom na glavi, i počasni građanin  BiH, opredijelio se  za  bošnjačku ideju – za spas  BiH  jedino je rješenje ”građanska država.” Koristi istu terminologiju koju je pokušao Milošević nametnuti u Jugoslaviji. Nisu uspjeli spasiti Jugoslaviju, a željeli bi, na istim načelima spasiti BiH!  

Mesić također podržava Komšića koji je nedavno bio pred Vijećem Europe, gdje je rekao za termin ”konstitutivnosti” da  ”nije rečeno ili utvrđeno što to zapravo znači”!? Poturica Komšić i njegov DF bojkotirali su Skup u Neumu, kao i komunisti SDP-a, jer su znali da će Izetbegović ustrajati na konceptu  ”građanske države’, koju također zagovaraju i veleizdajnici u RH, jugonostalgičari i mrzitelji hrvatskog naroda i države, mrzitelji Ustavne konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH. Evo, što drugi narodi rade sa svojim veleizdajnicima: ”Francuzi svojim izdajnicima poskidaju glave giljotinom, Englezi ih povješaju u podrumima, Srbi ih jednostavno pokolju, a Hrvati ih njeguju kao najveće nacionalno bogatstvo.” A.G. Matoš  

Zaključan misao

Henry Kissinger je  više puta tvrdio da BiH nema budućnosti, da je ona administrativna jedinica umjetno stvorena u bivšoj SFRJ u kojoj su  primorana živjeti tri naroda, a koju su glupo priznale državnost zapadne sile. Zauzimao se da svaki konstitutivni narod dobije svoj teritorij i neovisnu državu. Da se stvori muslimanska država i dopusti bosanskohercegovačkim Hrvatima i Srbima da osnuju svoje nezavisne države ili da se priključe Hrvatskoj odnosno Srbiji. Dakle zauzimao se , i to javno, za podjelu BiH. Nije trebalo ništa crtati na (nepostojećoj) salveti. 

Herceg-Bosna! (S Amerikom ili bez nje)

Ako hrvatski narod ne može na demokratskim izborima izabrati svoje političke predstavnike u Predsjedništvo i Dom naroda u BiH, što je minimum za narod kojem je garantirana konstitutivnost kao Srbima i Muslimanima/Bošnjacima, onda se moramo početi ispočetka. Ako smo mogli Herceg-Bosnu obraniti u ratnim godinama, onda moramo slijediti poruku: 

”Ako jedan san padne i razbije se na tisuće komada, nemojte se bojati pokupiti jedan od tih komada i početi ispočetka. Uvijek možemo početi ispočetka.” – Sv. Bernadette Soubirous

Tri puta u 100 godina su ekshumirali tijelo i s nevjericom gledali Božje čudo

 

Hrvatsko nebo