PAPIĆ: Prijedlog HDZ-a je izvanredan, prihvatljiv Venecijanskoj komisiji, rješava sve presude i treba ga prihvatiti

Vrijeme:54 sec

Žarko Papić, jedan od poznatijih ili eksponiranijih političkih analitičara iz BiH u emisiji Dnevnik ‘O’ kanala (Oslobođenje) iznosio je nekoliko vrlo zanimljivih stavova o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

Zanimljivo je da je ovaj analitičar rekao da vlasništvo nad poljoprivrednom zemljom i šumama treba vratiti na općinsku i lokalnu vlast a ne nikako na državni nivo.

Drugu zanimljivost koju je Papić objašnjavao zbunjenom voditelju je problem oko izbornog zakona. Na upit voditelja što očekuje od novih pregovora koji trebaju biti održani u četvrtak, Papić je rekao da očekuje približavanje stavova.

– Taj problem se može riješiti za pola sata, sve je prosto i jednostavno. HDZ je iznijeo odličan rekao bih savršen prijedlog kao ustavno rješenje koji rješava apsolutno sve presude međunarodnih sudova. To je potvrdila i Venecijanska komisija koja je prihvatila prijedlog HDZ-a. Druga je stvar kako implementirati model, to se može dogovoriti ali je HDZ-ov ustavni prijedlog odličan i to treba svakako iskoristiti i na tom graditi dogovor’ rekao je iznenađenom voditelju ovaj poznati bh politički analitičar iz Sarajeva, prenosi Abcportal.info.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)