Power podržala Schmidta u provođenju “bonskih ovlasti”

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power boravit će od danas do petka, 21. siječnja, u posjetu BiH kako bi istaknula čvrsto opredjeljenje SAD-a za promociju pomirenja, izgradnje demokratske i prosperitetne budućnosti u stabilnoj i funkcionalnoj BiH s dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima.

Tijekom posjeta Power će imati sastanke ​​s USAID-ovim lokalnim nevladinim partnerima, u oba bh. entiteta i iz svih većih etničkih skupina.

Ona će se sastati sa dužnosnicima , civilnim društvom i mladim aktivistima, istraživačkim novinarima, zaštitnicima okoliša, liderima malih poduzeća i preživjelim žrtvama rata.

Tijekom svih razgovora Power će naglasiti snažnu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država promoviranju pomirenja, suprotstavljanju korupciji, poticanju građanskog aktivizma, unaprjeđenju demokratskih reformi i vladavine prava te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH.

Power će tijekom svoga posjeta naglašavati potrebu da svi u BiH rade na jedinstvu i zajednički jačaju napore za izgradnju sigurne i stabilne budućnosti za sve građane BiH.

Uoči posjeta Power je podržala visokog predstavnika Christiana Schmidta, što se odnosi i na podršku u eventualnoj primjeni bonskih ovlasti.

Kako su priopćili iz USAID-a, Power i Schmidt su 14. siječnja razgovarali uoči njenog posjeta Bosni i Hercegovini. Razgovarano je o, kako je navedeno, političkoj krizi u Bosni i Hercegovini, važnosti poduzimanja napora u cilju deeskalacije i pomirenja, kao i potrebi osnaživanja onih koji se bore protiv korupcije i rade na stvaranju ekonomskih prilika za mlade ljude.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)