GRLIĆ RADMAN: I dalje ćemo inzistirati na potpunom rasvjetljavanju tog ratnog zločina i kažnjavanju njegovih pravih inicijatora

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

 

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, odao je počast 33 žrtve strašnog ratnog zločina nad 33 Hrvata iz Grabovice koja se nalazi između Mostara i Jablanice koje je pobila bošnjačka Armija BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Odavanje počasti za nedužne hrvatske žrtve Grabovice koje su ubile postrojbe Armije BiH u sklopu provedbe akcije Neretva 93. I dalje ćemo inzistirati na potpunom rasvjetljavanju tog ratnog zločina i kažnjavanju njegovih pravih inicijatora, napisao je Grlić Radman na Twitteru.

 

 

U ovoj objavi na Twitteru ministra Grlića Radmana posebno je značajna ova rečenica ” I dalje ćemo inzistirati na potpunom rasvjetljavanju tog ratnog zločina i kažnjavanju njegovih pravih inicijatora” jer za ovaj gnjusni zločin, de facto genocid, nitko nije odgovarao po zapovjednoj odgovornosti.

Za zločin u Grabovici Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju pravomoćno je kaznene odgovornosti oslobodio načelnika Glavnog stožera vrhovne komande Armije RBiH Sefera Halilovića, kreatora operacije “Neretva ’93” u kojoj je počinjen taj zločin.

Pred domaćim sudovima u BiH odgovarali su bivši pripadnici Armije RBiH, i to za pojedinačna ubojstva, ali nitko za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i po zapovjednoj odgovornosti.

Do danas je presuđeno petorici pripadnika Armije RBiH; na devet godina zatvora osuđen je Mustafa Hota, na deset godina Enes Šakrak, dok su Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić osuđeni na po 13 godina zatvora.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)