Suvad Šahinović, predsjedavajući OV Bužim: Ispričavam se svima, ne želimo slati ovakvu poruku

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 39 sec

 

 

Predsjedavajući općinskog vijeća Bužim Suvad Šahinović (SDP) na današnjoj press-konferenciji kazao je da božićna i novogodišnja čestitka nije nikakva provokacija, te da općina Bužim nije to što je poslano sinoć i što su objavili mnogi mediji.

– Iz tog razloga sam sazvao press konferenciju i javno rekao da općinski načelnik (Mersudin Nanić, SDA, op. a.) nema moju podršku u općinskom vijeću. Moralni čin bi bio da podnese ostavku na mjesto načelnika. Mi smo takva država gdje moramo zajednički živjeti i slati poruke mira. Umjesto da ih šaljemo, mi šaljemo da još više uzburkamo situaciju. Još više produbljujemo krizu i taj nacionalizam proradi – rekao je.

Istaknuo je da je poslana loša poruka za sve građane Bužima.

– Prije tri dana smo bili u Sloveniji gdje smo tražili da otvore jedan proizvodni pogon u Bužimu. Kakva je to poruka njima. Tko će doći otvoriti pogon, da se omladina zaposli ovdje i da ne ide vani – upitao je Šahinović.

SDP je podržavao načelnika, dodao je, ali od danas ga ne podržava i načelnik nema parlamentarnu većinu.

U Bužimu prema posljednjem popisu stanovništva živi 19.000 Bošnjaka, no Šahinović je rekao, bez obzira, i da nema ni jedan Hrvat, ni Srbin, to je loša poruka.

– Mi moramo poslati poruke suživota i mira, kako Bužima tako i BiH. Ovo nije Bužim i osuđujem ovaj čin. I ispričavam se svima, jer ne želimo slati takve poruke. Čuo sam se sa načelnikom, i pitao sam ga – je li svjestan što je objavio. Rekao je da je spreman na posljedice. Ja sam rekao da nema našu podršku i to nije BiH – naglasio je.

Za kraj je poručio da vjerojatno će biti promjena općinske većine, te da što se tiče SDP tražit će da načelnik podnese ostavku.

– Sretan Božić i Nova godina – bila je čestitka na bilboardu u Bužimu premijera USŽ Mustafe Ružnića i predsjedavajućeg skupštine Rasima Halkića. Uslijedile su oštre reakcije, a vrlo brzo plakat je i uklonjen.

R.I./VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.