HRVATSKI NARODNI SABOR BIH: Bužim kao glavno središte “moderne i građanske” BiH po mjeri SDA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 10 sec

 

 

Općinska organizaciija SDA Bužim izrazila je nezadovoljstvo zbog postavljanja plakata u ovom gradu na kojem se čestita Božić i Nova godina, te su zatražili da se isti hitno ukloni, a na Facebook stranici SDA Bužim objavljena je slika plakata koji je prekrižen. Priopćenjem za javnost reagirao je Hrvatski narodni sabor BiH. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Duh Božića i božićnog vremena je dio tradicije bosanskohercegovačke povijesti vezan uz hrvatski i katolički identitet. Stječemo dojam, da svaki Božić, netko ili više njih, svjesno i maliciozno traže način da umanje, degradiraju ili ogade ovaj blagdan radosti.

Poruke SDA i načelnika u Bužimu u kontekstu Božića se ne mogu ni osuditi. Gnjusno, poražavajuće i za svaku osudu je uopće pročitati priopćenje za javnost koje su uputili općinska organizacija SDA, kao i načelnik Bužima.

Ovakve reakcije su živi dokaz i primjer “moderne i građanske” države kako je očigledno promišlja SDA. To je valjda taj primjer jednakopravnosti i suverenosti s kojom bi trebali pristupiti EU, a božićna čestitka je vrijeđanje?!

Novootkrivena prijestolnica SDA-ovog “modernog i građanskog” danas bi se kolektivno trebala postidjeti, a načelnik Nanić uputiti ispriku. Ne katolicima niti nekome Hrvatu, nego svim normalnim ljudima u Bosni i Hercegovini, bez obzira kojem konstitutivnom narodu ili konfesiji pripadali.

Ovo je moralno i etičko dno koje nećemo dopustiti da postane norma ponašanja”, stoji u priopćenju HNS-a BiH.

Vecernji.ba/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.