Evo koliko će najtežoj kategoriji RVI biti uvećan dodatak za njegu i pomoć

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

 

Sadašnji dodatak za njegu i pomoć druge osobe iznosi za prvu kategoriju ratnih vojnih invalida paraplegičara 867,50 KM, za drugu kategoriju je 607 KM, a za treću 433,75 KM. Svima se izmjenama Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji iznos uvećava dvostruko – rekao je Terzo.

Na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH usvojene su izmjene Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji čiji je predlagač Klub SDA, a koje se tiču povećanja dodatka za njegu i pomoć od druge osobe. Da bi izmjene stupile na snagu, potrebna je potvrda na Domu naroda FBiH.

Usvojenim izmjenama iznos dodatka za njegu i pomoć za invalide prvog stupnja uvećana je za 200 posto, za invalide drugog stupnja 140 posto, a za treći stupanj 100 posto od osnovice.

Mirza Terzo, pomoćnik federalnog ministra za braniteljska pitanja, kazao je za Faktor da sadašnji dodatak za njegu i pomoć druge osobe iznosi za prvu kategoriju ratnih vojnih invalida paraplegičara 867,50 KM.

– Za drugu kategoriju je 607 KM, a za treću 433,75 KM. Svima se izmjenama Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji iznos uvećava dvostruko – rekao je Terzo.

Mujo Aganović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH, obraćajući se zastupnicima na sjednici je kazao da se za povećanje dodatka bore od 2015. godine.

Vecernji.ba/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori