Zoran Krešić: SAD i EU postali neprijatelji jer ne podržavaju politiku dominacije Bošnjaka u BiH

Vrijeme:2 min, 5 sec

 

 

Gabriel Escobar odustao je od vrijednosti koje podržava prva sila svijeta, Eichhorst je zastupnica HDZ-a BiH, Palmer je srpski zet, a u suštini svi su pristrani i vode antibosansku politiku te je zapravo pitanje znaju li (Joe) Biden i (Angela) Merkel što oni rade i imaju li legitimitet predstavljati administracije SAD-a i EU te se sugerira kako treba čekati bolja vremena kako bi se u BiH zadržao status quo. Suština je to orkestriranih napada bošnjačkih medija, političara, međunarodnih lobista i plaćenika koji, kada izostane argumenata, u napadima i rušenju Daytonskog sporazuma kreću s objašnjenjima kako ta sarajevska unitaristička javnost ima na to moralno, pravno i političko pravo jer su u Haagu izrečene presude o genocidu protiv Srba odnosno UZP-a protiv Hrvata, piše Večernji list BiH.

Čak i da je to istina, iako je riječ o krajnje pogrešnoj interpretaciji, kada se čuju argumenti glasnogovornika, onda se s pravom može govoriti o opasnom zagrljaju mitomanije na čijim se temeljima pokušava izgraditi unitaristički koncept. Teorija da je direktorica u Odjelu za Europu i Aziju pri Europskoj službi za vanjsko djelovanje Angelina Eichhorst postala glasnogovornica HDZ-a BiH po uputama iz Zagreba temelji se na navodnim tvrdnjama kako je upravo ona prije nekoliko godina imala posve drukčije stajalište.

Zbog toga se sugerira da se posve miniraju razgovori kako bi u Berlinu na vlast došli SPD i Zeleni, čiji predstavnici u Europskom parlamentu doslovno ponavljaju stajališta bošnjačkih stranaka. Uz, naravno, lažno nametanje narativa kako prijedlozi za izbornu reformu vode nacionalnim podjelama. Što je pak notorna neistina, oni su zapravo doprinos prevladavanju prijepora među trima narodima kroz poštivanje njihove legitimne političke volje. Postoji i svojevrsni “update” naučenih lekcija bošnjačkih političara koje su također općeprihvaćene u javnosti. A to je da je Europa u suštini protumuslimanska jer je “Bosna jedina zemlja u kojoj se ne dopušta” sustav “jedan birač – jedan glas”.

Šemsudin Mehmedović​, jedan od utjecajnijih političara vodećeg SDA, koji je poznat po čestim istupima, oštro je “opalio” po posebnom izaslaniku State Departmenta za zapadni Balkan Gabrielu Escobaru zbog ocjene da se Hrvati moraju osjećati ugodno u BiH u kontekstu izbornih i drugih reformi. Nazvao ga je podupirateljem “velikodržavnog projekta Hrvatske” i čovjekom koji je “sahranio Dayton”. Takvo portretiranje, odnosno zanemarivanje činjenice da je upravo Daytonski sporazum zamislio BiH kao državu s dva entiteta i tri ravnopravna konstitutivna naroda, predstavlja u suštini negiranje samih temelja države BiH. Ovaj politički radikal ponovio je i naučene lekcije o “cementiranju ruskog modela”, ali i ZAVNOBiH-a.

Zoran Krešić/VL/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)