Šiljo: Tko je najkrivlji za žrtve ovog vala koronavirusa?

Vrijeme:12 min, 7 sec

 

 

Umjesto dakle da obrađuju sve te goruće teme (koje „život znače“), da cjelovito informiraju hrvatske državljane, da propituju vlastite promašaje, da korigiraju neuspješne metode i strategije, ovi „naši“ ignoranti čine samo dvoje: propagiraju sada (kratkoročno) besmisleno cijepljenje i isto tako općenito besmisleno testiranje asimptomatskih osoba (radi propisanih kovid-potvrda) te svu krivnju za ovoliko zaraženih i nerazmjerno velik broj umrlih – umjesto na svoju strategiju, svoje metode (ne)liječenja i ostaloga – „adresiraju“ isključivo na necijepljene, na neodgovorna ponašanja (kojih na žalost ima dosta) i na one koji na bilo koji način prosvjeduju protiv mjera donošenih od takvih političkih ’drmatora’, stožeraša i stručnjaka kakve imamo. Posljednja od njih jesu drakonske kazne za one koji ne provjeravaju dovoljno rigorozno imaju li svi opisani kovid-potvrde.

 

Stožer, Vlada, institucije, upravljačka liječnička branša, propagandistički mediji i drugi institucionalni subjekti u Hrvatskoj koji su pod kontrolom domaćih i globalnih središta moći svu svoju „filozofiju“ uporno svode na jednu jedinu primitivnu poruku: Cijepite se! To je jedino sredstvo kojim se može zaustaviti širenje koronavirusa, porast broja novozaraženih, porast broja bolesnih u teškim stanjima i porast broja dnevno umrlih! 

Mnogi od njih ne staju na tomu, nego izravno ili neizravno okrivljuju necijepljene kao glavni uzrok svih tih teških posljedica kovida 19 kojima iz dana u dan svjedočimo. Ispada da su necijepljeni praktički krivi za sve to. No je li doista tako?

Nije tako! 

Zašto nije tako, ili zašto u najvećoj mjeri nije tako, dalo bi se dokazivati mnoštvom argumenata. Isto bi se dalo dokazivati u pogledu cjepiva kao čarobnog štapića kojim bi se, telale li nam telale, zaustavilo širenje virusnih zaraza, a tobože i posve iskorijenilo koronavirus. No neka se time bave stručnjaci tih struka.

Virus se (epidemiološkim mjerama) ne može u Europi ni zaustaviti ni iskorijeniti!

Da se koronavirus ne može (do daljnjega) u Europi ni zaustaviti ni iskorijeniti, pokazuju brojne zemlje koje imaju iznimno visok postotak cijepljenih, kao što su Gibraltar (100 posto cijepljenih), Portugal, Irska, Nizozemska, Austrija i niz drugih. U njima iz dana u dan raste broj novozaraženih, a u nekima i umrlih. Portugal je zabilježio posljednju stopu tjednog rasta zaraženih od 48 posto, a broj umrlih povećao se s 56 na 74. Nizozemska bilježi stopu rasta od 49 posto, a broj umrlih povećao se sa 167 na 245. Austrija bilježi stopu rasta zaraženih za 24 posto, a broj umrlih porastao je sa 231 na 296. Francuska bilježi stopu rasta od 84 posto, a broj umrlih povećao se za 28 posto: sa 259 na 331. Njemačka bilježi rast broja novozaraženih za 31 posto, a umrlih za 22 posto: 1194 na 1456. U Norveškoj je novozaraženih više za 26 posto, a novoumrlih za 70 posto. 

S druge strane, Irska bilježi stopu rasta od 10 posto, no broj umrlih smanjio se sa 74 na 43. I Španjolska bilježi stopu rasta zaraženih za 59%, ali se broj umrlih smanjio za 27 posto: sa 158 na 116. Finska bilježi stopu rasta zaraženih za 23 posto, ali i stopu pada novoumrlih za -7 posto. Švedska je svakako najzanimljivija za one koji išta znaju o njezinu odnosu prema kovidu 19: imaju porast novozaraženih za 27 posto, a pad umrlih za čak -73 posto: sa 26 na 7 na tjednoj bazi. 

S treće strane, gdje je osjetno manji broj cijepljenih, imamo i neke začuđujuće podatke. U Rumunjskoj, zemlji kojoj su se podrugivali zbog premalo cijepljenih, imamo pad broja novozaraženih za -41 posto, a umrlih za -28 posto. U Bugarskoj je pad broja zaraženih za -14 posto, a broj novoumrlih za -17 posto. U Srbiji je pad broja novozaraženih za -22 posto, a novoumrlih za -9 posto. U Ukrajini imamo pad novozaraženih za -20 posto, a broj novoumrlih za -5 posto. To su i zemlje s neusporedivo slabijim standardom i zdravstvom nego one u razvijenim europskim zemljama.

Naš stožer i naši epidemiolozi na ta pitanja Hrvaticama i Hrvatima ne odgovaraju

Kako su moguće takva odstupanja po svim kriterijima i po oba brojčana parametra? Naš stožer i naši epidemiolozi na ta pitanja Hrvaticama i Hrvatima ne odgovaraju. Kao što ne odgovaraju ni na brojna druga ozbiljna pitanja i opravdane primjedbe. Kao što zanemaruju toliko bitnih, znanstveno dokazanih i empirijski potvrđenih rezultata i statistika. I tko se komu zapravo može „podrugivati“: više procijepljene zemlje manje procijepljenima, ili obrnuto?!

U svakom slučaju, naši epidemiolozi, a ni službene medicinske i političke vlasti velike većine europskih zemalja, ne priznaju vlastite neuspjehe u dosad poduzetim mjerama za „suzbijanje“ koronavirusa. A da je riječ o neuspjesima, razvidno je iz gotovo svih pokazatelja stanja ove godina, otkako su se mnogi cijepili, i stanja prošle godine, kada se još gotovo nitko nije bio cijepio. Ne ulazimo u to zašto je tako – tek je to prava tema za one koji su ozbiljni znanstvenici i stručnjaci u tom području, nego samo konstatiramo neuspjeh njihove „borbe protiv nevidljivog neprijatelja“ i metoda koje su te zemlje primijenile i na kojima i dalje inzistiraju.

Naši službeni epidemiolozi i svi koji prihvaćaju njihove „narative“ samo mantraju o potrebi cijepljenja. Straše, prozivaju, okrivljuju ljude koji se ne žele cijepiti. Pritom ne dovode u pitanje samo jedno: vlastitu neuspješnu strategiju masovnog cijepljenja. Osim toga, ona se gotovo posvuda pokazuje kao nedostatna, a po mišljenju nekih epidemiologa i posve promašena, štetna i kontraproduktivna. 

Prešućuju nam posve egzaktne podatke i vrijeđaju sve koji kritički misle

Naši službeni epidemiolozi i njihovi poltroni prešućuju nam posve egzaktne podatke, pa tako i one objavljene na stranicama Europske medicinske akademije (EMA), iz kojih se vidi da su sva cjepiva odreda odobrena kao eksperimentalna (dobila su probnu dozvolu na 12 mjeseci, koja uglavnom istječe u prosincu ove ili u siječnju sljedeće godine). Prešućuju podatke da se o učincima tih cjepiva i tomu mogu li cijepljeni ili ne mogu prenositi virus na druge ništa ne zna. Da će se znati tek 2023., ako i tada. No ovima tu i takvima drugdje ni to ne smeta da pronose neistinu odnosno proizvoljnu, posve neznanstvenu tvrdnju kako necijepljeni u pravilu ne prenose zarazu na druge.

Isto tako, ne informiraju javnost o notornoj i bitnoj činjenici: da su cjepiva izrađena lani za inačicu virusa nazvanu Alfa, a da te inačice više nema, nego da je Delta, nova inačice, posvuda prevladala, i da je „pojela“ Alfu. Drugim riječima, ova cjepiva koja se i dalje nameću nisu proizvedena za borbu protiv Delte ni Delte plus.

Nadalje, prešućuju se podatci utvrđeni brojnim istraživanjima po kojima cjepiva daju snažnu zaštitu samo u znatno kraćem razdoblju od 12, a i u kraćem razdoblju od šest mjeseci. Isto tako, prešućuju rezultate određenih znanstvenih istraživanja koja pokazuju da kod četvrtine promatranih „slučajeva“ cjepiva uopće ne stvaraju nikakvu ili nikakvu osobitu zaštitu, iz razloga koji nisu sasvim sigurni, no koji se odnose na razlike u genetskim i drugim značajkama četvrtine cijepljenih osoba. Svaki četvrti čovjek ne razvija imunost odnosno zaštitu od virusa pomoću cjepiva, tvrde ti istraživači!

Osim toga, naš Stožer i epidemiolozi koji ga zastupaju prešućuju opće poznatu istinu da cjepivo ne proizvodi zaštitu odmah, nego da ta zaštita jača postupno, a zenit dostiže tek u razdoblju od dva do tri mjeseca. Drugim riječima, kada bi se ovog časa svi preostali Hrvati i Hrvatice cijepili, maksimalnu zaštitu razvili bi u svojim tijelima tek u ožujku, ako bi ju uopće razvili, i ako bi ju razvili protiv ove inačice virusa (ne bi!). Oni nam, naprotiv, pričaju bajke po kojima bi se da se svi preostali cijepe širenje koronavirusa zaustavilo već sutra ili preksutra. 

Za njih je i izumitelj PCR-testa neznalica, a oni se prave sveznalice

Povrh svega, ako je i sam izumitelj PCR-testa, glavom i bradom i na video-snimci, ustvrdio da taj test nipošto ne može služiti kao dijagnostičko sredstvo za osobe koje nemaju nikakvih simptoma bolesti, i ako je ta istina potvrđena brojnim i raznim istraživanjima, oni sve to ignoriraju. Za njih je i izumitelj PCR-testa neznalica, a oni se prave sveznalice. 

Zašto, zapravo, naš Stožer, Vlada i epidemiolozi i ostali medicinski stručnjaci ne informiraju hrvatsku javnost da je tako. Zašto? Zato što bi, kada bi to javno rekli, logičan zaključak bio da treba prestati besmislenim testovima podvrgavati zdrave ljude, ljude bez ikakvih simptoma bolesti. Da treba ukinuti kovid-potvrde, što je i bio središnji zahtjev velikog prosvjeda prošle subote u Zagrebu. Osim zbog nepouzdanosti testa, i zato što je riječ o medicinski neopravdanoj diskriminaciji. Cijepljeni se naime zarazuju i prenose zarazu, no oni se ne moraju testirati. Zašto?

Odgovor bi mogao glasiti vrlo jednostavno: Zato da se što oni koji tobože ne prenose zarazu zaraze što više zdravih ljudi. Je li to zato ili nije, neka svako prosuđuje kako hoće. Bilo kako bilo, umjesto da argumentirano opovrgnu (ako mogu) izumitelja PCR-testa, nositelji i provoditelji neuspjele strategije vrijeđaju sve koji kritički misle. Javno sramote obične ljude i stručne ljude koji znaju za brojne bitne, ali vlastima „nepodobne“ činjenice. Berošu, Božinoviću, Plenkoviću i ostaloj epidemiološkoj „kremi“ odani znanstvenici i stručnjaci proglašavaju sve koji se ne žele cijepiti protivnicima znanosti, neukima, „ravnozemljašima“ i imbecilima. 

Tako grubo diskvalificiranje svakoga tko se „ne uklapa“ u službeno tumačenje prešlo je sve moguće granice. Ono kod mnogih koji pomno prate strana znanstvena istraživanja, njihove rezultate i druge vjerodostojne izvore izaziva zgražanje i podjaruje otpor.

Umjesto, dakle, da priznaju relevantne službene podatke i kompetentne izjave i rezultate istraživanja u drugim zemljama, naše nam političke, medicinske, stožeraške vlasti i „elite“ non-stop pune uši spasonosnim cijepljenjem i ujedno segregacijskim svaljivanjem sve odgovornosti na necijepljene. Pritom statistički i na druge manipulativne načine prešućuju ili umanjuju udjele cijepljenih među novooboljelima i među umrlima. O teško oboljelima ili umrlima od nuspojava cjepiva šute pak kao ribe, ili ih uopće ne evidentiraju kao takve, ili na druge načine umanjuju takve „rijetke“ nuspojvae. A o njima postoje vrlo službeni podatci na razini EU-a i SAD-a. Koji govore o tisućama ili desetcima tisuća umrlih i o stotinama tisuća onih koji su osjetili neke nuspojave. A kakvih još ozbiljnih nuspojava ima ili ih tek može biti, to još nitko ne zna. Nitko!

Ima još jedno pitanje na koje oni i ne pokušavaju dati odgovore. Ono glasi: Zašto u Hrvatskoj (i još nekim zemljama) raste ne samo broj novozaraženih, nego i broj novoumrlih? Zna se naime, a to je vidljivo i iz pogleda na grafikone koji bilježe rast na svjetskoj razini, da u ovom valu od listopada doista strmo raste broj novozaraženih (zato što je delta-inačica zaraznija od alfa-inačice), ali da broj umrlih od listopada praktički stagnira, a u nizu zemalja on se i smanjuje, iako broj zaraženih i dalje raste. I to nerijetko u zemljama u kojima je manje cijepljenih nego u Hrvatskoj.

Ne bi li…?

Ne bi li dakle odgovore i o uzrocima rasta novozaraženih, osim u neodgovornom ponašanju mnogih građana, kojega na žalost ima previše, trebalo tražiti ipak i ponajprije u službenoj strategiji i u metodama s kojima naše zdravstvo, kao sustav, pristupa pacijentima koji se zaraze tim virusom, ili kojim god virusom detektiranim kao ovaj krunski virus? U načinima na koje se bolesne liječi odnosno na koje ih se najčešće praktički uopće i ne liječi sve dok ne dospiju u tešku ili terminalnu fazu bolesti. Trebalo bi!

Ne bi li ta i takva pitanja trebala biti svakodnevnim temama novinskih konferencija i nebrojenih javnih istupa osoba iz Ministarstva zdravstva, iz HZZO-a, iz instituta i zdravstvenih djelatnosti općenito? Bi!

Ne bi li temama njihova bavljenja trebale i dalje biti metode zaštite od naglog širenja virusa? Bi!

Ne bi li temama njihova bavljenja trebale i dalje biti metode jačanja otpornosti, imuniteta, zdravog života i ranog otkrivanja i hitnog liječenja zaraze? Bi!

Ne bi li teme njihova bavljenja trebali biti lijekovi kojima se u liječenju liječnici mogu i trebaju koristiti? Bi!

Ne bi li temama trebale biti terapije i lijekovi po kojima su neke zemlje uspjele jako velik porast bolesnih u umrlih zaustaviti, trend preokrenuti i praktički stanje normalizirati? Bi! 

Ne bi li neki od tih naših „veličina“ i „sveznajućih“ propagandista bezuvjetnog cijepljenja trebali odgovoriti na pitanje kako je moguće da Indija, nakon onog ljetošnjeg naleta korone koji je izgledao nezaustavljiv, i prije nego što su se mnogi Indijci cijepili (čime su se sve cijepili?), zaustavi širenje epidemije? I kako to da, za razliku od mnogih zapadnih zemalja koje imaju viši postotak cijepljenosti i neusporedivo bolje zdravstvene sustave, u Indiji, koja je 330 puta veća po broju stanovnika od Hrvatske, broj novooboljelih jedva malo premašuje ovaj naš u Hrvatskoj, dok je trenutno broj umrlih svega tri puta veći nego ovaj u Hrvatskoj?

Ne bi li, u svakom slučaju, netko trebao makar pokušati objasniti kako Indija može biti tri stotine puta uspješnija od Hrvatske, Austrije, Belgije i ostalih? Bi! I kako je to Kina tako uspješno iskorijenila virus? Bi!

Zašto ih takva pitanja ne zanimaju?

Zašto oni ne odgovaraju, zašto ih ne zanimaju takva pitanja? Uz ostalo i zato što bi se vidjelo da neke druge zemlje znaju i mogu uspjeti, na koji god način, a da neke druge to ne znaju i ne mogu. 

Osim toga, morali bi javnosti reći da je Indija u trenutcima najveće krize počela besplatno dijeliti stotinama milijuna ljudi Ivermektin i neke druge jeftine lijekove kojih ima dovoljno, a o kojima kod nas službeno ne žele izustiti ni riječi. Naprotiv, neke od takvih lijekova zabranjuju i izruguju. Tako se i orkestrirano izrugivanje Ivermektina pojačalo do groteske po sluganskim medijima bez imalo kritičke provjere nakon što je jedan govornik na subotnjem prosvjedu naveo znanstveno potvrđena iskustva iz drugih zemalja u liječenju tisuća ljudi tim lijekom. Nije rekao jednu stvar koju su uočili neki drugi: da u središnjoj Africi korone praktički uglavnom nema, zacijelo zato što ondje ljudi inače piju Ivermektin kako bi se zaštitili od parazita iz nečiste vode koju moraju piti zato što nemaju dovoljno čiste i dezinficirane. Ako takva tvrdnja i nije utemeljena, bilo bi red da naši stožeraši i epidemiolozi kažu da nije tako i to što kažu pred hrvatskom javnošću potkrijepe rezultatima pouzdanih istraživanja. 

Umjesto dakle da obrađuju sve te goruće teme (koje „život znače“), da cjelovito informiraju hrvatske državljane, da propituju vlastite promašaje, da korigiraju neuspješne metode i strategije, ovi „naši“ ignoranti čine samo dvoje: propagiraju sada (kratkoročno) besmisleno cijepljenje i isto tako općenito besmisleno testiranje asimptomatskih osoba (radi propisanih kovid-potvrda) te svu krivnju za ovoliko zaraženih i nerazmjerno velik broj umrlih – umjesto na svoju strategiju, svoje metode (ne)liječenja i ostaloga – „adresiraju“ isključivo na necijepljene, na neodgovorna ponašanja (kojih na žalost ima dosta) i na one koji na bilo koji način prosvjeduju protiv mjera donošenih od takvih političkih ’drmatora’, stožeraša i stručnjaka kakve imamo. Posljednja od njih jesu drakonske kazne za one koji ne provjeravaju dovoljno rigorozno imaju li svi opisani kovid-potvrde.

Šiljo, Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)