KAJAN: Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih…

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Novinar FTV-a kazao je gradonačelniku Mostara kako Advent pod tim imenom i sv. Nikola ne priliče njegovoj i ostaloj djeci Mostara.

“Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih i staviti križ na čelo”, kazao je između ostalog novinar FTV- Sanel Kajan u napadu, u pauzi sjednice Gradskog vijeća, na mostarskog gradonačelnika Mostara Marija Kordića.

“Sve mi možete spočitavati, a ovo ne možete! Da dijelim grad Mostar na Bošnjake, Hrvate i Srbe, nemojte mi to raditi!”, kazao je u odgovoru gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

“Zimski grad o kojem vi pričate će biti u skopu Adventa kako je priča osmišljena. Park Zrinjevac će biti osvijetljen kao zimska bajka, da imamo jedan prelijepi ugođaj, a na Šetnici imamo ugostiteljski dio. Zato vas molim sve da stanete na loptu i pustite nas da napravimo kako jest, a naziva ste se uhvatili bez ikakvog razloga”, kazao je Kordić.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić kazao je kako se moraju poštovati svačiji identiteti.

-I proslava Ramazana bit će organizirana s odgovarajućim prikladnim sadržajima, kao i pravoslavnih praznika, pojasnio je Marić..

Gradonačelnik Kordić, podsjeća HMS, ranije je kazao kako nam ne trebaju nikakvi surogati tipa “Zimski grad” za proslavu Adventa.

– Zamislite da proslavu Ramaza nazivamo ljetnim gradom, kazao je Kordić.

Poslušajte snimku rasprave novinara s gradonačelnikom Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)