VELEPOSLANSTVO SAD “Niti Dayton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcjepljenje ni jednom entitetu”

Vrijeme:55 sec

 

 

Iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD komentarirali su najave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik te su naglasili kako “niti Dayton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcjepljenje ni jednom entitetu”.

“Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države s dva entiteta i Brčko Distriktom zajamčeni su Daytonskim mirovnim sporazumom. Niti Dayton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcjepljenje ni jednom entitetu“, ovo je odgovoreno Feni iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD na molbu da prokomentiraju najave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, povratak na “izvorni Dayton”, a ako to ne bude tako, da se u narednih šest mjeseci proglasi neovisnost.

“Odgovorno liderstvo zahtijeva sudjelovanje u vlasti i usvajanje ključnih ekonomskih reformi i reformi za transparentnost kako bi se poboljšao život građana, a ne retrogradne pozive koji nude samo gubitak bilo kakvih šansi u budućnosti“, poručuju iz Ureda za odnose s javnošću veleposlanstva SAD.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo