Vučić o Hrvatskoj: Da im se dodvoravam? Zbog čega? Zbog 250.000 protjeranih u Oluji?

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rukovodstvo te zemlje dalo sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose u regiji.

“Kada su shvatili da postoji mogućnost dogovora između Srba i Albanaca, srušili su svaku mogućnost dogovora da bi oni mogli povlačiti poteze kao u kazalištu s lutkama”, rekao je Vučić.

Smatra da će Srbija i Hrvatska morati imaju bolje odnose ako žele da oba naroda opstanu, jer imaju užasnu demografiju, ali je kazao kako se kod Hrvatske vidi potreba da se cijele vrijeme s neke pozicije sile odnosi prema Srbiji.

“Ako ne vide interes da surađuju… Izgubili ste prioritetnu prugu prema Budimpešti. Mi ćemo imati bolju vezu s Bečom. Tko je tu izgubio, Beograd ili Zagreb? Da im se dodvoravam? Zbog čega, protjeranih 250.000 Srba u Oluji, Jasenovca, Paga, zbog čega?”, upitao je Vučić.

Što se tiče odnosa s Crnom Gorom, Vučić je upitao što im je to Srbija loše učinila te naveo kako je Crnoj Gori dala cjepiva, predložila otvaranje granica da tamo srpske kompanije otvore predstavništva.

“Što su oni nama uradili? Protjerali nam veleposlanika, priznali Kosovo, donijeli Rezoluciju o Srebrenici…”, rekao je Vučić za TV Happy.

Vučić je kazao i da Srbija u odnosu na sve zemlje regije ima 61 posto stranih investicija, da se polako vraćaju ljudi iz inozemstva, posebno obrazovani, ali ga brine natalitet u zemlji.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori