FB komentar Ivan Kujundžić: Strašni mikrofoni u covido stožeru

Vrijeme:5 min, 13 sec

 

 

 

 

STRAŠNI MIKROFONI U COVIDO-STOŽERU

Stožeraši postaju svima trauma i razumljiv je strah od njihovih brojki, kao od babaroga, a bogme, u zadnjih par dana i od plenkizma, koji se širi gotovo eksponencijalno, u formi sluganske poslušnosti, bezpogovorno, podržana od apologeta činovničke vlasti, s jednim ciljem, ako ne milom onda cijepiti silom. Čini se kako je dobar primjer, nadam se ne i jedini, akademik, vitez Reiner, čovjek koji brani ljudsku i doktorsku čast s pozivom na zdravu pamet sviju, cijepljenje, ali uz poštivanje prava i volje kako onih koji se žele cijepiti, tako onih koji to ne žele. Premalo je stručnih istraživana a puno straha!

Nitko nema pravo zastrašivati građane, jer i strah ubija! Već sam jednom pisao o onom zecu kuma Jablana, podno Imotskog Cevenog jezera, koji je crkao od straha pucnja lovačke puške a da ga ni balin ne pogodi. E’ jadni zeko a i mi danas! Nema pravo ni jadna vlast bilo nacionalna ili lokalna, strašiti i ucjenjivati poslodavce, gospodarstvenike, radnike i narod cjepivom, da bi zauzvrat dobili potpore ili što drugo. Predsjednik ili premijer i svi drugi u lancu obnašanja vlasti, moraju se ponašati kao državnici, ne smije se steći dojam kao da su trgovački putnici “Rajfajzera” cjepiva ili slično?! Dok ne postoji zakon o obaveznom cijepljenju, kojeg ako je potrebno, treba predložiti na razini medicinskog stručnog i znanstvenog konsenzusa, nitko nema pravo vršiti ucjene i pritisak na bilo koga za potporu.

Osobno sam mogao također tražiti potporu, i nuđena mi je, odbio sam, imam za kruh a eto, s druge strane razmišljao sam, usfalilo bi ministrici kulture za skromne proračunske troškove. No poduzetnicima koji po darežljivosti Vlade RH, primaju covid dodatak, istu mogu i ukinuti ali pri tom treba ukinuti i sva ograničenja i mjere. Jer kako će Joža opstati ako u njegovoj pekari mogu, u jednom trenutku biti samo dva kupca i slično?! I što? Cijepi se pa ćeš dobit kiflu! Ma, kao mala djeca!

Nezapamćeno i totalno, totalitarno, možda i nije po nekima protuustavno ali je u suprotnosti sa zdravom pameti i s najnovijom Rezolucijom 2361 Vijeća Europe od 27. siječnja 2021., kojom se između ostalog traži kako treba;

…”Osigurati da građani budu informirani kako cijepljenje nije obavezno te da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepi, ako to ne žele sami trebaju osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen.”

Dakle, poziv je cijepite se ako želite i smatrate to korisnim po svoje zdravlje! Možete li zamisliti da Njemačka uvede mjere koje bi ugrozile njihovu industriju?! Malo morgen! Tako se i mi moramo postaviti kad su u pitanju gospodarska i financijska ostvarenja s našega modrog Jadrana. Narod bi rekao, prigoda bere jagode! Ovu prigodu ne možemo ponoviti do dogodine i stoga ju iskoristimo usprkos i unatoč. Hrvatska ulazi u sudbonosno gospodarsko razdoblje od tri ljetna mjeseca ili berbe plodova mora, bez kojih nažalost, uz uništeno gospodarstvo i proizvodnju, nemamo šansu financijski preživjeti. Hitno je potrebno poduzeti “najoštrije mjere”! Smjesta je potrebno skloniti od stožeraša mikrofone, tu kakofoniju, što zastrašuju naciju i tjeraju turiste. Svakako obećati im povratak istih igrački na jesen, tamo poslije Sv. Mihovila.

Naime, prošlogodišnja ljetna zaigranost istih stožeraša, krajem srpnja, te bježanija turista već od 1. kolovoza, koštala je Hrvatsku najmanje 5 milijardi eura. Trenutno, po našem istaknutom znanstveniku, Gordanu Laucu Hrvatska je iznad 70% prokuženosti i daljnji tijek procijepljenja mora biti na zakonitoj i dragovoljnoj osnovi, u protivnom snosite odgovornod za sve one koji stradaju od nuspojava a nisu se željeli cijepiti. Pritom, bilo bi dobro da odgovorni koji prisiljavaju na cijepljenje, potpišu nadoknadu štete svojom imovinom a ne da tu štetu plati Hrvatska!

Osobno sam imao teško iskustvo cjepiva iz 1975., u 1. r.o.š. i 45 dana na Firulama. Stoga sam bio nešto zainteresiraniji proučiti područje imunologije virologije i epidemiologije. I nek mi dragi prijatelji doturi ne zamjere. Naime, “prof.Covid-19” s katedre trgovine i političkog marketinga u zdravstvu, pri WHO-u, nas je u proteklih godinu i pol prisilio dobro educirao, kako bismo skromno mogli razgovarati na razini, nešto više od naivne hlebinske umjetnosti. Uostalom zašto ne, pa i ja svako malo susrećem drage doktorice i doktore, pravnike i političare, koji mi se hvale svojim umjetničkim znanjem, nadahnućima i vještinama i doista vjerujem kako ih posjeduju i želim im što više tog umjetničkog i stvaralačkog duha.

Starina je vjerovala u mistiku bolesti, kako bolesti bijahu izazvane nebeskim silama, te kako su kazna Božja za počinjenje grijeha. Tako mi jedan genije s početka „plandemije“ i potresa reče: “Ivane, ovo se Bog duplo naljutio” Rekoh mu, ma sve su to male doze otrova!

Mitridat Veliki, posljednji kralj Ponta, koji je vladao sjevernom Anadolijom u 2 i 1.st.pr. Kr. bio je zastrašujući vladar, odlučni protivnik Rimske Republike, i možda prvi ratnik koji se borio protiv biološkog rata, kojeg je na njegovu zemlju izvršio rimski konzul Akvilie, koji se odlučio na monstruozni čin ratovanja, trovanjem izvora pitke vode, zbog čega su se Rimljani po spoznaji zgražavali. To se snažno urezalo kao rana, u pamćenje Mitradu Vl i njegovom narodu i jedino se želio osvetiti. No zanimljivo jedino se bojao kako će biti otrovan, pa je sam uzimao male doze otrova, da se na njih navikne i time postane otporan. Zanimljivo za usporedbu s modernim vakcinama?!

Da zaključim, u Hrvatskoj je uvedeno obvezatno cijepljenje protiv nekoliko virusnih bolesti, koja se provodi desetljećima i nije sporno da to medicinska znanost i struka učini i sada ali na temelju znanstvenih i stručnih iskustava, uzeti sve + & – višegodišnjih ili kraćih istraživanja. Ok, živimo eksponencijalno, pa se i taj vrag tako širi ali i nestaje. No, puno je kontradiktornosti i nelogičnosti, ne daj Bože i pokusa nas ljudima?!

Pričao mi ovih dana Krasni, kako je sreo dva miša, „izbačena špijuna“ iz grupe Uskoci & Poskoci i pita jedan drugoga, jel’ se cijepio;

„Ne i ne ću, dok ne završe javni pokusi na hadezeovcima“!

Uh, grozno! Doista želim sreću svim, cijepljenima, naravno i tebi čitaoče, ma što da si odlučio. Ali nije mi normalno ponašanje Zokiše & Plenkiše da sve nas druge, preboljele i imunizirane od bolesti i sluganstva bilo koje vrste, doslovno drže za budale!

 

Ivan Kujundžić FB/https://www.facebook.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)