HNS BiH ODGOVORIO BISERI TURKOVIĆ Arapi su 90-tih činili strašne zločine u BiH, a stranka ministrice Turković ih je nagrađivala državljanstvima BiH

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

 

-Medijski linč koji se vodi protiv legitimnih hrvatskih predstavnika i ministara u Vijeću ministara BiH danas je kulminirao i počeo poprimati neumjesne i nimalo dolične komentare uvažene ministrice koja državu Bosnu i Hercegovinu shvaća kao „zlatnu ribicu“ koja će ispunjavati njezine osobne želje ili, još gore, vlastite interese. Dotična ministrica već danima vodi tobože turističku promociju i neviđenu brigu za turiste iz Saudijske Arabije u maniru: Turizam će propasti, država će propasti, sve će propasti ukoliko arapski turisti ne dolete u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Prije svega, iz HNS-a ističu kako, pored neistina koje dotična ministrica iznosi, kao i javnih veličanja ratnih zločinaca zbog kojih se nikad nije ispričala, cijenjena ministrica ide korak dalje u moru besjeda iznesenih posljednjih dana zaobilazeći nepobitne činjenice kako je ovakav prijedlog o bezviznom režimu protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje što Saudijska Arabija u ovome slučaju jeste.

“Ukoliko bi se za svačiji osobni interes pravili presedani, što u ovome slučaju ministrica zapravo otvoreno traži i ako bi takva praksa postala norma ponašanja za svaku osobnu želju od ministara, država Bosna i Hercegovina bi otišla u političku i institucionalnu anarhiju. Jednako važno je spomenuti i sigurnosni faktor, osobito u uvjetima otvorenih sukoba na Bliskome istoku gdje se sigurnosne provjere moraju podignuti na mnogo veću razinu”, priopćeno je.

IZ HNS BiH dodaju da se vidi da i SDA izlazi s usporedbama sa Švicarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste te ističu i sljedeće: 90-ih godina su Arapi imali također liberaliziran ulaz u ovu europsku zemlju, prije svega zbog popriličnih svota na svojim bankovnim računima, dok su, kako se navodi, u BiH dolazili ratovati i činiti ritualna dekapitiranja i stravične zločine što dotična ministrica nikada neće istaknuti, a upravo ih je njezina stranka na ovim prostorima instalirala i dijelila im državljanstva i ordene časti.

“S druge strane drago nam je istaknuti kako SDA navodi Švicarsku kao primjer jer Hrvatski narodni sabor već desetljeće navodi Švicarsku kao primjer uređenog multinacionalnog društva koje prevladava svoje unutarnje različitosti u funkcionalno i stabilno društvo. I ovim putem pozivamo SDA da slijedimo primjer Švicarske i njezinog uređenja, a osobne interese, pobude i želje uz neviđeno politikantstvo ostavimo jednom zauvijek po strani”, priopćeno je.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo