Svevlad Hoffmann podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje fizičkom likvidacijom od čitatelja portala “Slobodna Bosna”

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Nakon što je jučer za Hrvatski Medijski Servis kritizirao ministra unutarnjih poslova FBiH Aljošu Čamparu zbog namjere pokretanja procedure poništenja izbora Zorana Galića za ravnatelja FMUP-a, Svevlad Hoffmann, policijski službenik Granične policije BiH u činu Glavnog inspektora suočio se s izravnom prijetnjom fizičke likvidacije koja je objavljena na portalu Slobodne Bosne koja je prenijela naš tekst.

Anonimni komentator teksta uz obilje iznesenih šovinističkih uvreda poručio je Hoffmannu i da će završiti poput Kusturice na “smetlištu povijesti ili običnom smetlištu”.

Povodom toga Svevlad Hoffmann je danas podnio Kaznenu prijavu upravo Federalnoj upravi policije protiv n.n. počinitelja, a radi počinjenja kaznenog djela iz čl.183. KZ FBiH, “Ugrožavanje sigurnosti”.

Zanimljivo da se ispod teksta u Slobodnoj Bosni nalazi niz najprizemnijih, uglavnom šovinističkih uvreda na račun Hoffmanna, ali to očigledno ne smeta administratoru ovog portala, kojem niti na pamet ne pada da ovakve komentare koji potiču na mržnju ukloni.

Foto: Printscreen/Slobodna-bosna.ba | Komentari na tekst “HOFFMANN NAPAO ČAMPARU: “Ministar policije javno najavljuje opstrukciju zakona!” koji je prenesen s HMS-a

Podsjećamo, Čampara je u emisiji „Dan uživo“ na sarajevskoj N1 televiziji kazao da će predložiti odnosno tražiti od Vlade Federacije BiH da se poništi natječaj za izbor ravnatelja Federalne uprave policije te da nakon toga Neovisni odbor Parlamenta Federacije BiH raspiše novi natječaj.  Sve to čini, kako se iz njegovog istupa dalo zaključiti, samo da Zoran Galić (trenutni ravnatelj Granične policije BiH) ne bi bio imenovan na tu dužnost.

 

Naime, Galić je prvorangirani u konkurenciji sedam kandidata za čelno mjesto u FUP-u prema listi koju je još 2019. godine kreirao Neovisni odbor.

Hoffmann je za HMS jučer kazao da su najave ministra Čampare skandalozne te da svojim postupanjem potiče federalnog premijera Fadila Novalića na činjenje kaznenog djela.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)