ZASTUPNICA Karolina Vidović Krišto presjedniku Vlade Plenkoviću i predsjedniku Sabora Jandrokoviću: Za Vas je spominjanje agresije na Hrvatsku antisrpska histerija, a dokumentiranje korupcije govor mržnje.

0

 

 

HRVATSKI SABOR 

Karolina Vidović Krišto 

ZASTUPNICA 

Zagreb, 8. travnja 2021

 

HRVATSKI SABOR 

Gospodin Gordan Jandroković 

PREDSJEDNIK 

HRVATSKA VLADA 

Gospodin Andrej Plenković 

PREDSJEDNIK

 

Poštovani predsjedniče Hrvatskoga sabora, 

Poštovani predsjedniče hrvatske vlade, 

Najoštrije osuđujem jučerašnje protuustavno i protudemokratsko ponašanje, Vas kao  predsjedavajućeg Hrvatskoga sabora, i Vas kao čelnika izvršne vlasti. 

Vaše odbijanje, gospodine Jandrokoviću, odavanja počasti Hrvatskog sabora svim žrtvama u  Domovinskom ratu, a u povodu 30. godišnjice agresije Republike Srbije i dijela domaćeg  srpskog pučanstva na Hrvatsku, je neshvatljivo, protuustavno i za svaku osudu. 

U Ustavnoj Deklaraciji, koju je Hrvatski sabor donio 2000. godine, jasno je definirano da se  Republika Hrvatska temelji na vrijednostima Domovinskog rata. Odbijajući odavanje počasti  onim najzaslužnijima za slobodnu Hrvatsku nanijeli ste veliku bol obiteljima poginulih i  nestalih branitelja, ali i svim hrvatskim građanima, neovisno o njihovoj narodnoj pripadnosti.  

Vi, pak, gospodine Plenkoviću, u identičnom tonu kao i Vaš stranački kolega Jandroković, u  odgovoru zastupniku Bauku izjavili ste jučer u Hrvatskome saboru da nekoliko zastupnika  svojim izjavama potiče na antisrpsku histeriju. Moje traženje odavanja počasti i spominjanja  povijesnih činjenica Vi okarakterizirate kao antisrpsku histeriju! Analogno Vašoj tezi, i  Međunarodni sud u Haagu je donio antisrpsku presudu kada je presudio da je Republika Srbija  izvršila agresiju na Hrvatsku. S tom ste retorikom preuzeli retoriku ultranacionalističkog  srbijanskog predsjednika Vučića. Ali trebate biti svjesni da je to što Vi tvrdite povijesno  dokumentirana neistina. Za Vas je spominjanje agresije na Hrvatsku antisrpska histerija, a dokumentiranje korupcije govor mržnje. Trebali biste biti svjesni da bestijalno i manipulativno  izvrtanje teza ne može imati uspjeha u demokratskom društvu, a Hrvatska jest demokratska  država, članica Europske unije te hrvatski građani imaju pravo na istinu i na državu vladavine  prava. 

Opisana djela, kada bismo imali funkcionalnu demokraciju, bila bi razlog za trenutačni opoziv  te progon iz političkog i javnog života, jer nitko ne može biti iznad Ustava i zakona, a svojim  ponašanjem i izjavama obojica ste se stavili iznad hrvatskog Ustava te uvrijedili sve hrvatske  građane. 

Budite uvjereni da će se hrvatski građani, kao i kroz povijest, znati izboriti za svoja građanska  i ljudska prava. 

S poštovanjem, 

Karolina Vidović Krišto 

ZASTUPNICA

Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara