„Visoko se bude stala, kad ju zbudimo!“

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

 

I ove godine bilo je onih koji su se potrudili kako bi nam ogorčili najsvetije blagdane naše vjere., ubacili u njih neke svoje viruse.

“Isus je imao važnijeg posla od borbe svog naroda za slobodu i državu, a to bi trebalo vrijediti za obje njegove crkve medu nama”, poručio nam je propali sjemeništarac Branimir Pofuk iz “Večernjeg lista”. “Smisao Uskrsa kako ga vidi jedan ateist: Spasitelj je umro otkupljujući grijehe i Mamiću, i Kordiću, i Šljivančaninu”, nadopunjuje ga propali podoficir JNA Ante Tomić iz bratskog “Jutarnjeg lista”.

Pofuk je jednim potezom pera izbrisao Stari zavjet, stavio u isti koš Crkvu medu Hrvatima i SPC, poručio je “ekumenski” da je “bratstvo i jedinstvo” iznad borbe za slobodu i za državu, itd. I to svisoka, kao da je bio profesor teologije Ratzingeru. Tomić je u odnosu na Pofuka niža kategorija, provincijska, samo služi da bi prljao i izrugivao sve sto je hrvatsko i katoličko. S Pofukom dijeli svjetonazor i zloću, ali je jako limitiran, a obojica su za to što rade dobro plaćeni.

Pustimo mi izrode koji nam žele pokvariti Uskrs i vratiti nas u “močvaru”. Mi i dalje slavimo Uskrs, prelazak iz smrti u život. A znamo da ga nema bez kriza. Želimo li uskrsnuti, i kao pojedinci i, u metaforičkom smislu, kao narod, ne možemo ne proći i kroz samu smrt. Za uskrs zajednice mora se “umrijeti” dekadentnom ili ciničnom individualizmu koji nas sputava ili iznutra rastače, ideologijama koje nas udaljuju od stvarnosti, egoizmu koji isključuje skrb za zajedničko dobro… 

To je put probuđenja ili ’uskrišenja’ odnosno uzdignuća domovine. „Visoko se bude stala, kad ju zbudimo!“ On uključuje i rasvjetljenje i posvješćenje domovinske povijesti – da znamo odakle dolazimo, što baštinimo i u kojem nam je smjeru ići. 

 

(MO)/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)