VELIKA GESTA/Šahtar je donirao za Banovinu: Hrvati to nikad neće zaboraviti

Vrijeme:1 min, 32 sec

Ukrajinski klub donirao je 50.000 eura Republici Hrvatskoj na poseban račun za obnovu nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Darijo Srna kaže kako je to inicijativa kluba

Gotovo su sedam godina “beskućnici”, ne mogu igrati u svom Donjecku koji je pod okupacijom proruskih separatista, ali nisu zaboravili ni ljude u potrebi u dalekoj Hrvatskoj.

Ukrajinski Šahtar, klub kojega s Lijepom Našom snažno povezuje Darijo Srna (38), legenda kluba iz Donjecka, donirao je 50.000 eura za stradale od potresa na Banovini.

– Moj su život dvije države: Hrvatska, moja rodna zemlja, i Ukrajina. Bio sam kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara. Jako mi je drago zbog toga što je predsjednik našeg kluba napravio i donirao određeni iznos Hrvatima za adaptaciju domova – rekao je Srna.

Šahtar je novac uplatio na poseban račun RH za pomoć u obnovi. Srna kaže kako nije ništa sugerirao predsjedniku Rinatu Ahmetovu, već je ideja došla s njegove strane, pišu 24sata.hr.

– Hrvatska se nalazi u teškoj situaciji zbog potresa. Jako puno ljudi ostalo je bez doma i stradalo, i mi znamo što znači izgubiti dom. Predsjednik kluba puno je pomagao u Ukrajini i uvijek će pomagati. Nije lako što su i oni u teškoj situaciji, a pomažu Hrvatskoj. Zahvaljujem mu na tome. To nije bila moja ideja, već inicijativa kluba i mogu samo reći ogromno hvala, Hrvati to nikad neće zaboraviti – rekao je Srna.

Darijo je od lipnja prošle godine sportski direktor Šahtara, a u 15 sezona nastupio je 536 puta za “rudare” i zabio 49 golova. Osvojio je 26 trofeja, među kojima i Kup Uefe. Deset puta bio je prvak Ukrajine.

Šahtarov stadion Donbass Arena u nekoliko raketnih napada ozbiljno je oštećen, a separatisti su iz njega potom ukrali sve što je vrijedilo. Trenutačno tamo boravi humanitarna organizacija koja pomaže gladnima i siromašnima u Donjecku.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori