Više od 600 novinara u svijetu umrlo od koronavirusa

Vrijeme:52 sec

PEC TRAŽI DA BUDU PRORTETNO CJEPLJENI

Više od 600 novinara je umrlo širom svijeta od koronavirusa, upozorila je švicarska organizacija Press Emblem Campaign (PEC) koja zahtijeva da zaposleni u medijima budu među prioritetnim slučajevima za cjepljenje.

Ta organizacija sa sjedištem u Genevi, koju je u lipnju 2004. godine osnovala grupa novinara iz nekoliko zemalja, precizira, međutim, da nije moguće razlikovati novinare zaražene na poslu od novinara zaraženih u privatnom životu.

„Zbog svoje profesije, novinari koji odlaze na teren da bi informirali zaista su posebno izloženi virusu. Neki od njih, posebno slobodni novinari i fotografi, ne mogu raditi samo od kuće“, priopćio je glavni tajnik PEC-a Blez Lempen.

Ta organizacija, kako prenosi Beta, također traži da se novinari tretiraju kao prioritetni radnici i da budu cjepljeni kao prioritetni slučajevi.

Prema podacima te nevladine organizacije, 602 novinara su umrla od Covid-19 od ožujka 2020. godine i to 303 u Latinskoj Americi, 145 u Aziji, 94 u Europi, 32 u Sjevernoj Americi i 28 u Africi.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)