Unatoč mjerama, ugostitelji nude dočeke Nove godine uz glazbu uživo

0

Hercegovci posljednjih godina za doček najčešće biraju Blidinje i Kupres, a mladi i ove godine ne žele odustati od ustaljene prakse

Unatoč tome što pandemija koronavirusa svakoga dana odnosi nove žrtve, čini se da to nekima ne remeti planove za novogodišnju proslavu, tako da su pojedini klubovi, kafići, restorani i hoteli počeli reklamirati novogodišnje zabave, piše Večernji list BiH.

Ponude

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini izvjesno je kako će tradicionalni novogodišnji doček na otvorenom ove godine izostati. Gradovi i općine već odavno su kazali da javnog dočeka na trgovima ove godine neće biti. Entiteti, kao i županije, ograničili su broj okupljanja kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Ali, ovih dana bh. ugostitelji uvelike se utrkuju na društvenim mrežama ponudama za organizaciju dočeka 2021., bez obzira na stroge epidemiološke mjere u našoj zemlji i ograničeno kretanje od 23 do pet sati ujutro, kao što je primjer u Federaciji BiH. Pa i zabranu rada ugostiteljskim objektima nakon 22 sata.

Novogodišnje proslave na gradskim trgovima uvelike su otkazane diljem BiH, ali to nije spriječilo hotele, restorane i druge ugostiteljske objekte da počnu planiranje dočeka nove godine. Ipak, epidemiološke mjere mogle bi uvelike poremetiti ove planove. Nije teško preko interneta i društvenih mreža doći do prvih hotelskih ponuda za najluđu noć u godini. Ipak, na ovim ponudama nije istaknuto hoće li biti ograničen broj gostiju na proslavi, ograničeno radno vrijeme objekta i slično. Ugostitelji trpe velike gubitke zbog naredbi kriznih stožera, a još nije poznato hoće li uopće biti dopuštene novogodišnje proslave i, ako budu, koliko osoba će u određenom trenutku moći biti u jednom ugostiteljskom objektu.

Ipak, ponude su oglašene, pa je tako hotel “Holiday” Sarajevo na svojoj Facebook stranici oglasio ponudu za doček nove, 2021. Kako navode, goste će zabavljati Nihad Alibegović s bendom, a cijena konzumacije je 150 maraka. Novogodišnju proslavu uz glazbu uživo pripremaju i u hotelu “Pino Nature” na Trebeviću.

Bugojanski klub “Dijamant” na društvenim mrežama uvelike je počeo najavljivati novogodišnju proslavu s Darkom Lazićem, karte su već u prodaji, a cijena je 20 KM, a VIP 50 maraka.

Gotovo svi hoteli na bh. planinama nude novogodišnje aranžmane, a kako će dočeci na kraju biti realizirani i kakve će mjere biti na snazi, ostaje za vidjeti. Što se tiče putovanja u inozemstvo, s obzirom na to da su granice za turistička putovanja uglavnom zatvorene, u ponudi je samo Turska.

Doček na planini

Građani se samoinicijativno organiziraju te u privatnim ili unajmljenim prostorima pripremaju doček nove, 2021. godine. Tako se na tržištu može naći veliki broj apartmana, stanova, kuća i vikendica koje se iznajmljuju za novogodišnje praznike, a priliku za zaradu vlasnici apartmana i vikendica ne propuštaju.

Hercegovci posljednjih godina za doček najčešće biraju Blidinje i Kupres, a mladi i ove godine ne žele odustati od ustaljene prakse.

“Već smo rezervirali smještaj na Blidinju, i to jedva, sve je već zauzeto. Plaćamo 450 eura za tri noći, apartman od 60 četvornih metara. Studenti smo i za nas je ovo jako puno novca, ali, s obzirom na situaciju, i nismo imali izbora”, kazala nam je Marina, studentica iz Mostara. Cijene vikendica na bh. planinama kreću se od 200 maraka za noć za skromniji smještaj, a minimalno se može unajmiti na dvije noći, pa do 600 maraka za noć, minimalno na dvije noći.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara