RUDI TOMIĆ: Requiem demokraciji u Americi!

0

 

 

Bez pravde, nema integralne slobode,
Bez slobode, nema demokracije.

Sjedinjene  Američke Države su bile Beacon of Democracy (Svjetionik demokracije), uzor najboljeg (ne – savršenog) društvenog sustava za odgovornu  djelatnost  narodnih zastupnika u državnim institucijama.

Međutim, ”Izborom” Joe Bidena  za predsjednika SAD-a, demokracija je kapitulirala na moralnoj, duhovnoj i državotvornoj razini; doživjela je katastrofalnu sudbinu, jer mržnja prema predsjedniku Donaldu J. Trumpu dosegla je kulminaciju u Demokratskoj stranci (u nastavku DS), Hollywoodu i medijima, pa ako je u pitanju i propast države s izgonom Trumpa iz Bijele Kuće i to je – OK!

Na američkim izborima (3. studenog 2020.) pobijedilo je bezakonje, vandalizam, kriminal, bezboštvo, antipatriotizam, marksizam, pederluk i korumpirani mediji. Sotona je, nakon četiri godine sustavnog javnog i sudskog progona predsjednika Trumpa, konačno uspio  uništiti ideju, pojam, nadu, vjeru, pravednost i zdrav razum u osmišljenju demokratskih izbora narodnih zastupnika i predsjednika za pravedno upravljanje državnih institucija.

Tko je mogao predvidjeti da će Staljin, jedan od najvećih zločinaca koji je odgovoran za 40. milijuna ubijenih ljudi, proročanski predvidjeti kobnu sudbinu demokracije u slobodnim izborima u svijetu: ”Nije važno tko za koga glasuje, važno je tko broji glasove.”

Naime, pokazalo se da slobodni izbori u SAD-a nisu bili ni slobodni ni pravedni, čak nisu ni uvjerljivi, jer su podčinjeni kapitalu interesnih skupina (milijunaša), uz pomoć pristranih medija i svih sorta ljevičara, smisleni su odlučujući rezultati u američkim izborima 2020 (još ne završenim).

Sindrom:  ”Black lives matter”(George Floyd) & pedemija COVID-19

Ubojstvo crnca George Floyd-a (25.05.2020.) bilo je okidač za ”građansku revoluciju” u SAD-a i osmišljen je slogan: ”Black lives matter” (Crni životi su bitni), a scenarij je bio spremljen za radikalnu antifu, baš u tijeku pademije kineske gripa – COVID-19, što je također unaprijed predviđeno i organizirano, samo se čekalo na jedan ili više odlučujućih povoda. A upravo je bila u tijeku užarena predizborna kampanja za predsjednika SAD.

Sudeći po onome što je  svijet vidio i čuo, odlučujući čimbenici na izborima u 2020. nisu bili ni Trump ni Biden, nego Jewish Conection 411 (židovski utjecaj (lobbying): Chuck Schumer, Adam Schiff, Jerry Nadler, Dick Durbin, Geoge Soros, Mike Bloomberg, Jeff Bezos; New York Times, Washington Post, Bloomberg News, CNN, ABC, CBS, NBC, PBS; društvene mreže: google, facebook, twitter, instagram i website. Dakle, to su kreatori političke zavjere protiv Donald J.Trumpa, koji su angažirali (i platili) kriminalce, multinacionalnu mafiju, drogaše i ubojice da devastiraju  gradove i teroriziraju građane u državama gdje demokrati drže vlasti, a to su, demokratski rečeno ”mirni prosvjedi”.

Začuđujuće je, s obzirom na činjenicu, da je Trump više učinio za Israel nego ijedan državnik u svijetu, a američko-židovski forum bogataša, političara i intelektualca organski ne podnose Trumpa od kako je pobijedio  Hillary Clinton i (u sjeni CIA i FBI) gore spomenute mega medije.

Donald J. Trump na inauguraciji (gdje nije bilo nikoga od demokratske stranke !?), obećao je očistiti močvaru (swamp) u Washingtonu.  Izrekao je presudu establišmentu: političkim, gospodarskim i vojnim čimbenicima, te stranim predstavnicima  u Washingtonu i svjetskim državnicima; domaćim i stranim ”dobrotvornim” organizacije koji su na bogatom američkom ”koritu”, te ilegalnom useljeništvu – ugrozio je njihovu  komotnost i sigurnost   (non solito negotium), pa su ugroženi vidjeli ”bijele miševe” i Damaklov mač.

Činjenica je, da Demokratska stranačka vrhuška, čak i bivši predsjednici: Carter, Clinton i Obama,  ni do dan – danas nisu priznali predsjednika SAD-a Donalda J. Trumpa svojim predsjednikom!? U međuvremenu, namjestili su mu tajnu suradnju sa Rusijom, Kinom, Sjevernom Korejom i na kraju, ucjenu Predsjednika Ukrajine. Demokratski  Kongres, Senat,  FBI i CIA organizirali su više istraživačkih komisija, koje su trajale  nekoliko godina (još neke nisu privedene kraju!), u čijim izvješćima nisu mogli ustanoviti ništa konkretno, osim isinuacije koja je i danas aktualna.

Što je predsjednik SAD-a Donald J. Trump učinio za američki narod i dobrim dijelom, za cijeli svijet, to nije nitko u povijesti učinio, još ako se uzme u obzir, pod kakvim je  okolnostima morao raditi i stvarati, to je čudo Božje (a miracle of God). Samo ćemo spomenuti neke ostvarene uspjehe pod palicom predsjednika Trumpa: Postavio je tri Republikanska suca u Vrhovni sud i nekoliko stotina federalnih sudaca u državnim sudovima; velika zaposlenost povijesnih razmjera, posebice crnačke i latinske populacije; Izlazak iz Pariškog sporazuma, iz Sjevernoameričkog trgovačkog ugovora, iz nuklearnog ugovora sa Iranom, iz ugovora sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom; Uspostavu novog trgovačkog ugovora a Kanadom, Meksikom, Kinom i Engleskom, uspostava novih uvjeta za obvezno plaćanje određenog postotka (%) država Europske unije za održavanje  NATO-a; Osposobio vojnu silu kakvu svijet nije vidio; Premjestio Veleposlanstvo SAD u Jeruzalem, priključio Golansku visoravan u židovske državne granice, te učvrstio židovske međunarodne odnose sa još tri arapske države.

Posebno treba naglasiti: Uništio je sve baze islamskih terorističkih organizacija, likvidirao  njihove najistaknutije vođe Abu Bakr al-Boghdadi  i Qasem  Soleimani. Predsjednik Trump u svom prvom mandatu nije otvorio nijedan novi rat u svijetu, dapače otupio je oštricu komunističkog diktatora Sjeverne Koreje Kim Jong-un (”rocket man”), s kojim se osobno sastao, čak je ukoračio na tlo unutar granice najokrutnie komunističke diktature na svijetu. Dočim, stalno drži Kinu i Iran na oku i prati njihove nuklearne aktivnost.  Obećao je povući vojsku iz ”bezkonačnog rata”,  odredio  je datum  (15. 01.2021.)  povlačenja i broja vojnika iz Afganistana i Iraka, s tom odlukom  nije se složio ministar obrane Mark Esper, pa je dobio otkaz. Do kraja prvog mandata (20. 01. 2021.) još će se mnogo toga promijeniti i ostvariti, jer ono što je Trump obećao (besa-besa) – Trump će ispuniti u njegovom mandatu (Mission Accomplished).

Jedno što nije mogao zaustaviti korona virus (COVID-19) ali, čim se je pojavila  ova grozna i zarazna bolest, Predsjednik je zabranio putnicima iz Kine i kasnije iz Europe dolazak u Ameriku, ali kineski virus je uhvatio maha i odnio skoro četvrt milijuna ljudskih života u SAD-u do danas. Trumpova administracija organizirala je masovno testiranje, osigurala mjesta u bolnicama i osigurali respiratore, tako da je svaki bolesnik imao potrebna sredstva da se bori protiv COVID-19.

U isto vrijeme Trumpova administracija organizirala  je najveće farmaceutske industrije u Americi, da podhitno, kao u ratno doba, usavrše cjepivo protiv COVID-19  i uspjeh je izvanredan. Farmacije Pfizer i Moderne imale su cjepivo usavršeno s 95% uspjeha. Ali, namjerno su odgađali sa izjavama, jer su čekali rezultate predsjedničkih izbora. Naime, Trump je obećao američkom narodu da ce cijene lijekova u SAD-a  biti iste, ako ne i jeftinije , kao u Kanadi i Europi, što je drastično pogodilo farmaceutsku industriju jer su američke cijene za lijekove bile skuplje četiri i više puta, za iste lijekove, nego naše u Kanadi. Dakle, u pitanju gubitak milijarde zarade – profita. Kad su mediji proglasili Joe Bidena  ”izbornim pobjednikom”, dan nakon toga oglasili su se Pfizer i Modern da su spremni na masovnu proizvodnju i distribuciju cjepiva protiv COVID-19.  Trump je shvatio njihovu zavjeru, jer da su se farmacije  oglasili sa uspješnim cjepivom prije izbora, Trumpova  pobjeda bi bila neupitna.  Trump je, ipak,   izjavio: ”kako bilo da bilo cjepivo je storeno za vrijeme moga mandata  – on my watch.”

Predsjednik Trump je od 2016. do danas, krasio naslovnice u svijetu s vijestima i fotografijama, a domaći tisak, tv kanali, radio postaje i društvene mreže pisale su i govorili što je rekao, učinio i što mislio  predsjednik SAD. Trump je dnevno imao susrete s medijima, koji su ga obasipali provokativnim pitanjima, ali nikomu on nije ostao dužan.

Ako Vrhovni sud oduzme predsjednički mandat Donald J. Trumpu, mnogi će tv kanali, radio postaje, portali, nakladne kuće dnevnika, tjednika i revija otići u stečaj, jer neće  imati koga  gledati, slušati ni o njemu čitati. Trump je bio mega dinamika za američki narod i medije.

Otvoreno pismo predsjedniku Donald J. Trumpu

”Gospodine predsjedniče, jasno ste rekli da želite  braniti naciju – Jednu naciju pod  Bogom, temelje slobode i vrijednosti o kojima se može  pregovarati, ali koje  se  danas negiraju i protiv kojih se bori. Vi ste, dragi predsjedniče,  onaj koji se suprostavlja dubokoj državi, konačnom napadu djece tame.

– Vaš je protivnik ujedno i naš protivnik: to je Neprijatelj naroda. Onaj koji je ‘ubojica od početka’ (Iv 8. 4). Oko vas su se vjerom i hrabrošću okupili oni koji vas smatraju konačnim garnizonom protiv svejtske diktature. Alternativa je glasovanje za osobu kojom manipulira duboka država (deep state),  teško kompromitirana skandalima i korupcijom, koja će učiniti Sjedinjenim Državama ono što Jorge  Mario  Bergoglio (papa Franjo) radi Crkvi, premijer  Giuseppe Conte Italiji, predsjednik  Emmanuel Macron Francuskoj, premijer Pedro Sanchez u Španjolskoj i tako dalje.”, napisao je Nadbiskup Carlos Maria Vigano, bivši apostolski nucij u SAD-a. (Life Site News ,25. 10. 2020.)

Dakle, nije istina da je Katolička crkva u SAD-a bila pasivna prije  predsjednički izbora, što je razvidno  iz  Otvorenog pisma nadbiskupa Carlo Maria Vigano, koji prije izbora ukazao vjernicima na predsjedničkog protivnika i neprijatelja ljudskog roda –  Joe Bidena. Pismo bi, svakako, trebalo pročitati u cijelosti.

Naime, Biden je prije Konvencije Demokratske stranke  potpiso manifest s liberalnim, ljevičarskim i marksističkim  demona, koji su ga postavili za kandidata stranke za predsjednika,  znajući njegovu moralnu labavost, mentalno stanje i IQ. Za vrijeme kampanje Biden je najviše vremena proveo u podrumu, nije davao nikakve izjave niti se pojavljivao pred medijima. Uglavnom njegove su izjave bile unaprijed napisane i često je imao problem  pročitat s tele-promptera.  Na pozornici znao bi se izgubit pa se nije mogao sjetiti ni države ni grada gdje se nalazi. Čak nije  znao tko mu je supruga, a tko sestra, pa je  sestru predstavio suprugom, a suprugu sestrom. Sve se ovo događalo  na očigled cijelog svijeta, koji je s velikom pozornosti pratio izbornu kampanju (tragičnu komediju) i predsjedničke izbore u SAD-a.

Od velikog broja  kandidata demokratske stranke, među kojima je bilo pametnih i sposobnih i poštenih (?) osoba, kocka je pala na Joe Bidena da se bori na izborima  s aktualnim Predsjednikom za mandat novog predsjednika.  Izbori su završeni, mada se još glasovi broje, organiziraju se odvjetnici  i sudski procesi kako bi se ustanovilo razlika između legalnih i ilegalnih glasova, jer glasanje poštom omogućilo je veliku krađu glasova na štetu predsjednika Trumpa. Mediji su istog dana proglasile Bidena ”izabranim  predsjednikom”, mada ni jedan država nije potvrdila izbor novog predsjednika SAD-a. Kratko je vrijeme do 20. siječnja 2021. za preuzimanje predsjedničke ovlasti i stana u Bijeloj Kući, pa će sigurno netko sudski putem biti ustoličen:  Donald Trump – legalno, ili Joe Biden – ilegalno.

Ako Donald Trump bude izabran za drugi mandat predsjednika SAD-a, Amerika će biti predvodnica slobode i prosperiteta u državi i u svijetu. Ako, recimo, bude ”izabran” ili odabran Joe Biden, socijalni marksizam će vladati u SAD-a, kao  u nekim državama Južne Amerike (u Kubi i Venecueli), biti će otvorene granice, a možda i zid srušen, kako bi se zameo trag Trumpovu remek djelu; obustavit će proizvodnju nafte i plina i uvesti vjetrenjače za pogon industrije i za kućne potrebe; reaktivirati će ugovori s državama koje je potpisao bivši predsjednik Barack Obama i potpredsjednik Joe Biden.

Kakva su mišljenje  Hrvata  u odnosu na Bidena?

Sudeći po onom što se moglo vidjeti i pročitati  do sada,  oglasili su se mnogi Hrvati i Hrvatice, koji su s pohvalnim riječima i zajedničkim fotografijama  očitovali prijateljstvo s obitelji Joe Bidena,  te poslali i čestitke za uspjeh u predsjedničkim izborima. Čelnici država i vlada također su čestitili Bidenu  izbornu pobjedu (?), među kojima  su bili predsjednik RH Zoran Milanović, presjednik Vlade Andrej Plenković, kao i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. No, zanimljivo je da još nisu poslali čestitke predsjednik Rusije  Vladimir Putin i predsjednik Kine Xi Jinping.

Među prvima javio se  Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske za vrijeme rata i kratko vrijeme nakon rata, s pohvalnim riječima o Bidenu. U ”velikom razgovor s Tomislavom Krasnec, Večernjem listu” (11.11.2020.) gdje kaže: ”S Bidenom sam 90-ih pet sati razgovarao, a Soros  me nagovarao na utrku za Pantovčak.” Bez šale: predstavnici država nisu ljubavnici, da se toliko dugo drže u ”zagrljaju”.

Što reći o Mati Graniću? Nemam baš ništa dobrog reći, a vjera nas uči: ”ako nemamo što dobroga reći, onda je bolje ne reći ništa.” Znam da je napustio HDZ i utemeljio političku stranku (”Demokratski centar”) koja nije stala na čvrste noge;  vratio se u HDZ 2016. i  bio savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović!  Pisao sam predsjednici da ukloni Granića  iz Pantovčaka, ali nije učinila, jer je imala obzirnost prema Graniću za njezin odlazak u Washington na dužnost veleposlanice RH. Nakon odlaska KGK s Pantovčaka – otišao je i Granić, ne u Dubrovnik nego u Banske Dvore  za savjetnika Andreju Plenkoviću, čiji se tragovi evidentni u diplomatskim poslovima hrvatsko-srpske koalicijske vlade RH.

Mate Granić ostat će u hrvatskoj povijesti poznat kao potpisnik sramotnog  sporazuma normalizacije  odnosa  između Hrvatske i SR Jugoslavije u kojem je rat Srbije i Hrvatske reduciran na ”građanski rat”, ili kako kaže Plenković: ”nekih sukoba”.

Zanimljivo je, a ujedno i tragično, da su neki ljudi koji su u najpresudnijim danima bili na odgovornim mjestima i neodgovorno se ponašali i djelovali.  Naime, nakon Granićevog  razgovora u večernjaku, javio se Granićev zamjenik Miomir Žužul koji je govorio o  presudnoj diplomatskoj pripremi Oluje, ističući svoju ulogu u svemu, a koju je Granić prešutio! Ali, na svu sreću, nije se oglušio  Peter Galbraith, ondašnji američki veleposlanik u Zagrebu, koji je  je kazao, da su  Mate Granić i Miomir Žužul bili veliki protivnici  Oluje: ”Da Tuđman i Šušak nisu imali  vojsku, kakvu su imali, njihova pregovaračka  moć bi bila ravna nuli. Bio bi na diplomatskom vješanju Granić i Žužul, a po njima danas bi RH bila Cipar u najboljem slučaju.”  Dokument je javno dostupan. Toliko o našim domaćim veleizdajnicima i priajteljima  Joe  Bidena. Narodna poslaovica kaže: ”S kim si onakav si!” Granć se ustoličio u Banskim Dvorima, a Žužul  u New Yorku.

Dakle, Bidenov prijatelji u Hrvatskoj isti su karaktera, samo što je Biden bolje obogatio svoju obitelj. Omogućio je je sinu i bratu ugrabiti silne novce u Ukrajini, Rusiji i Kini, ne  zbog njihovih intelektualnih ili stručnih sposobnosti, nego samo, i zbog toga, što je Joe Biden bio potpredsjednik predsjednika Obame.

Zaključna misao

Pročitao sam također jedan prepotentni članak u kojem piše: ”Iseljeništvo u SAD: Hrvati za Bidena , Srbi za Trumpa”?!.  Ne znam na osnovu kojih istraživanja netko pišu takve gluposti. Međutim, ako se nastavi čitanje članak i izjave Maledena Turka i Steve Rukavine, dobiva se  slika sasvim drugačija.

Naime, poznato je da je Joe Biden za neograničene pobačaje, što je protiv ljudski i Božjih zakona, iako se on voli deklarirati kao katolik, bolje reći – kompromisni katolik, čak ponekad ide i u crkvu, ali ne daju mu svećenici sveti sakramenat pričesti – hostiju; Biden je za istospolne brakova, što se protivi nauci Isusa Krista. S ovakvim glupim i zlobnim tvrdnjama u naslovu, nije teško zaključiti što je motiviralo ovaj članak, jer poznata je činjenica da su Američki  Hrvati: u politici – Republikanci, u  vjeri – katolici, uzorni u obiteljskom životu i radišan narod, među kojima ima i veliki broj vrhunskih  znanstvenika, intelektualca i poslovnih  ljudi svjetkog glasa: ”Naša je želja, naš cilj,naša glavna briga mora biti oblikovanje Isusa u sebi, da njegov duh,negova odanost,naklonost, želja i raspoloženje tamo živi i vlada.” – Sv. John Eudes

Dakle, on ljudi  koji se osjećaju katolicima, vjeruju u Boga i Sveto Pismo,  nemogu biti članovi ni donatori u ovakvoj demokratskoj stranci niti, sačuvaj Bože,  podržavati Bidena, a koji žele s njime biti osobni prijatelji, trebaju znati: tko sa sotonom šuruje njima su širom otovrena vrata pakla.

S druge strane kako je moguće kategorički tvrditi da su Srbi u SAD-a za Trumpa? Iskreno govoreći  Srbi nisi ni za jednog predsjednika SAD-a, niti za Ameriku općenito. Srbija je uvijek bila na strani Rusije, kao i danas. Ali zbog mira na Balkanu, predsjednik Trump je pozvao čelnike Srbije i Kosova u Washington, gdje su 3. rujna 2020. potpisali  sporazum, Aleksandar Vučić u ime  Republike Srbije, a Avdullah Hotije u ime  republike Kosovo.  Tim je sporazumom, kakvim god se aršinom mjerilo – Srbija priznala samostalnost Kosova. Tko od Srba u Americi može dati podršku Trumpu, koji je učvrstio samostalnost i nezavisnost, najnovije države –  Republike Kosovo. ?

U ovakvim ozbiljnim vremenima očekuje se od ljudi koji su na vladajućim položajima  da sukladno tome žive, djeluju i ponašaju se.  Neki ljudi žele promijeniti svijet, ali nisu u stanju promijeniti sebe. Naime, senator  Chuck Schumer kaže: ”Mi ćemo promineniti Ameriku”. Slično je rekao i Andrej Plenković: ”Moja je mislija promijeniti HDZ, a potomi Hrvatsku.” Bilo bi bolje da oni (Chuck i Andrej) učine promjenu u svojim ponašanjima i vladanju, od čega bi Američki i Hravtski narodi imali velikju korist.

 

Rudi Tomić/Hrvatsko nebo

 

 

 

Facebook komentari

komentara