SVE SE VRTI OKO NOVCA: Šef Pfizera prodao hrpu dionica na dan kad su najavili učinkovito cjepivo

Vrijeme:1 min, 20 sec

Predsjednik Uprave Pfizera, Albert Bourla, prodao je dionica te kompanije u vrijednosti 5,56 milijuna američkih dolara na dan kad je osobno najavio da je njihovo cjepivo protiv covida-19 učinkovito 90 %, javlja Reuters.

U kompaniji su poručili da je Bourla odobrio prodaju dionica još 19. kolovoza, pod uvjetom da je dionica dosegla određenu cijenu.

Bourla je, prema informacijama koje je u utorak objavila američka regulatorna agencija SEC, prodao 132,508 dionica Pfizera po cijeni od 41.94 američkih dolara.

“Prodaja ovih dionica je dio osobnog financijskog planiranja dr. Bourle i ranije utvrđenog plana koji po pravilima SEC-a dozvoljava većim vlasnicima dionica i insiderima kompanija koje su izlistane na burzi trgovanje ranije određenog broja dionica u ranije određenom trenutku”, stoji u odgovoru Pfizera na novinarski upit.

Podsjetimo, Pfizer je u ponedjeljak objavio da je njihovo cjepivo protiv covida-19, prema rezultatima inicijalnih testiranja, učinkovito najmanje 90%, nakon čega je cijena dionica te kompanije počela naglo rasti na burzama.

Bourla u ponedjeljak: Danas je velik dan za čovječanstvo

U ponedjeljak je cijena dionice Pfizera u jednom trenutku dosegla 15 % veću cijenu od cijene prilikom otvaranja trgovanja na burzi tog dana, da bi dan završila s porastom od 7.7 %.

Pfizer i njihov njemački partner BioNTech su u ponedjeljak najavili da je njihovo cjepivo sigurno te očekuju da će tražiti odobrenje od američke regulatorne agencije već ovog mjeseca, čime povećavaju vjerojatno da će biti odobreno već u prosincu, piše Reuters.

“Danas je veliki dan za znanost i čovječanstvo”, rekao je šef uprave Pfizera Albert Bourla u zajedničkom priopćenju dviju tvrtki u ponedjeljak.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo