ČUDOTVORAC Bakir na putu od Zenice do Jajca “zaposlio” još 1.000 ljudi, govorio i o tronožcu, Bosancima, Hrvatima, pa ga prekinuo ezan

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je povodom predizborne kampanje boravio u posjeti Zenici i Jajcu. Podršku je naravno dao kandidatima SDA, a iskoristio je priliku i da se pohvali kako je SDA napaćenom Bosne i Hercegovine omogućila radna mjesta, piše Pressmedia.

Nakon sastanka s čelnicima SDA u Zenice, Izetbegović je ponosno izjavio kako je SDA u zadnjih šest mjeseci otvorila 105.000 radnih mjesta u BiH.

“Obećali smo 100.000 radnih mjesta u 10 godina, a stvorili 105.000 za šest godina”, izjavio je Izetbegović.

Iduća destinacija bila je Jajce. Od Zenice do Jajca lider SDA se vozio nešto manje od dva sata što je bilo sasvim dovoljno da se, prema njegovim tvrdnjama, u BiH zaposli čak 1.000 radnika više.

“Ja sam obećao 100.000 radnih mjesta u deset godina. U šest godina smo ih napravila 106.000. Preko toga dakle. Mada su ismijavali to obećanje”, poručio je ponosni Izetbegović.

Njegov trik sigurno će ostaviti u čudu ekonomiste ne samo u BiH nego i u mnogo razvijenim zemljama. Formula po kojoj SDA “uspije” za manje od dva sata, koliko je Izetbegović putovao od Zenice do Jajca, zaposliti čak 1.000 građana zaslužuje pažnju najvećih ekonomskih umova modernog svijeta.

To u praksi znači da je SDA jučer, u vremenu Izetbegovićevog putovanja, svaki minut zapošljavala minimalno po osam radnika i to izvan radnog vremena, izračunao je Press.

Ili su Bakir Izetbegović i SDA danas “prekucali” ekonomske teorije ili su danas zaobišli istinu, procijenite sami.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori