HOFFMAN ODGOVORIO MEKTIĆU: “Ratni kolekcionar nadgrobnih spomenika je samo potvrda uzrečice da je nacionalizam posljednje utočište većine hulja”

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

Svevlad Hoffman, savjetnik ravnatelja Granične policije BiH, odgovorio je bivšem ministru sigurnosti BIH, Draganu Mektiću. Mektić je, podsjetimo, prethodno reagirao na Hoffmanov odgovor Šemsudinu Dediću, zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Hoffman je tako u odgovoru zastupniku SDA u ZD P BIH kazao kako su njegove optužbe na račun ravnatelja GP BiH, Zorana Galića, glede lošeg upravljanja migrantskom krizom neutemeljene te podsjetio na opstrukcije Ministarstva sigurnosti BiH koje su, kako kaže, provođene dok mu je na čelu bio Dragan Mektić.

„Dedić je očito osjetio opasnost za stvarne kreatore migrantske krize u Bosni i Hercegovini i u maniri ne osobito talentiranog spin majstora pokušao račun za dugogodišnjeg opstruiranja rada Granične policije BiH prebaciti na Zorana Galića.

Neshvatljivo je da osoba koja sjedi u državnom parlamentu ne poznaje temeljne postulate funkcioniranja države.

Da poznaje, bilo bi mu jasno da činjenica da su opravdani i potkrijepljeni zahtjevi za modernizacijom i dodatnim kapacitiranjem Granične policije BiH, koje je kreirao upravo ravnatelj Galić sa svojim suradnicima i proslijedio Ministarstvu sigurnosti BiH još 2016 god., stajali blokirani u ladicama tadašnjeg ministra sigurnosti, koji danas ima obraza izjavljivati da dok je on bio ministar krize s migrantima praktično nije ni bilo.

Taj je „zalutali“ ministar imao, nažalost, snažno uporište u politici koju personificira Šemsudin Dedić“, napisao je Hoffman u prvoj reakciji.

Na Hoffmanovu reakciju odgovorio je i prozvani Mektić koji je na Twitteru ustvrdio kako je blokirao donošenje spomenutog Pravilnika kako bi „spriječio sječu srpskih kadrova u GP BiH“.

– Ti, vječito `suspendirani` inspektore, trebaš znati da je taj Pravilnik imao za cilj sječu srpskih kadrova u Graničnoj policiji i bio je štetan po srpske interese, tako nisam dozvoljavao da se donese i i jedan akt koji sadrži nacionalističke motive – poručio je Mektić Hofmanu.

Na ove Mektićeve tvrdnje reagirao je Hoffman u reakciji dostavljenoj HMS-u, kazavši kako je začuđujuće da „tender ministar nakon gotovo pet godina otkiva domoljubnu pozadinu blokade modernizacije Granične policije BiH“.

“Začuđujuće je da tender ministar, nakon gotovo 5 godina otkriva “domoljubnu istinu” o razlozima blokade modernizacije Granične policije BiH ,prema kojoj je on navodno tom blokadom spriječio sječu srpskih kadrova. Prononsirani ratni kolekcionar nadgrobnih spomenika je samo potvrda uzrečice da je nacionalizam posljednje utočište većine hulja”, poručio je Hoffman Mektiću.

 

R.I./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori