Ilija Vincetić: Svjedočili smo i svjedočimo razdoblju “mogu što hoću”

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

U svojoj objavi na svom facebook profilu gospodin ilija Vincetić je zorno oslikao svu nakaradnost Ustavnog suda u Hrvatskoj, koji svojim odlukama sustavno uništava i obezvrijeđuje demokraciju i demokratska načela. 

Facebook objavu prenosimo u cjelosti:

Kada se sistolični i dijastolični tlakovi približe, život osobe je ugrožen. Srce, koje (održavajući tlak u krvotoku) osigurava vitalne funkcije, ne funkcionira normalno. Kada se izjednače – život je prestao postojati.

A kada je u pitanju država? Vlast? Trodioba vlasti nije ničiji hir, ni ispraznica nije. Trodioba vlasti je NUŽNOST bilo kakvog funkcioniranja države. Kada se tri grane vlasti međudobno približe ugrožena je država. Kada se spoje – DRŽAVA UMIRE!!

U državi Hrvatskoj izvršna vlast je okupirala i u vazalni odnos stavila zakonodavnu vlast. Hrvatski Sabor je postao predmetom sprdnje, ismijavanja, karikatura i suprutnost svoje ustavne uloge.

U zadnje vrijeme … Tržnica! Svega i svačega. Iz te pozicije, sve moćniji sizeren (koji vlada pravom prerogative) je sa sudbenom vlasti uspostavio VAZELINSKI odnos. Time je država “stavljena u luđačku košulju” a vitalne funkcije joj – kolabiraju.

Od Ustavnog suda, čija ustavna uloga ima i svrhu i namjenu i ulogu i potrebu, praksom je napravljen USRANI SUD, parkiralište političkog, paraoolitičkog, obavještajnog i paraobavještajnog otpada (nerijetko i ološa) koji danas služi samo za legaliziranje tiranije ujedinjene izvršne i parlamentarne vlasti.

Svjedočili smo razdoblju “mogu što hoću”.

Što je tu opasno? Odnos vlasti i podanika nije statičan. Nije ni jednostavan. A nije ni jednoznačan. Ni podanička masa nije monolitna. Tlakovi, koji su između tri grane vlasti nužni i korisni, neminovno će postati pogubni ako se “translatiraju” među podanike.

Ono što je na razini parlamentarne, izvršne i sudbene vlasti bio koristan, dapače, nužan korektiv, balans, “ekvilajzer”, na podaničkoj razini je ostrašćeni sukob motiviran najnižim motivima. A takvi sukobi se vode iživljavanjem najnižih strasti. Diktature su najučinkovitije. Dokazano. Ali – u čemu? Niti u slučajevima najveće krize, restrikcija, NE SMIJE SE, zbog štednje, GASITI SVJETLO NA KRAJU TUNELA!! Niti u uvjetima krize, erozije morala, manjka mogućnosti, viška ugroza, …, NE SMIJE SE – UBIJATI DEMOKRACIJA!! POGIBELJNO JE TO!!

Ubijanje demokracije

 

 

Ilija Vincetić/https://www.facebook.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)