Laslo Torma: Lažete nam lažete, jer to radite najbolje!

Vrijeme:3 min, 36 sec

 

 

Parafrazirajući riječi iz jedne naše poznate pjesme, puno je razloga da se refren “Lažete nam lažete, jer to radite najbolje!”, gromoglasno otpjeva svako jutro na Markovom trgu, tako da se može čuti i u Banskim dvorima, i u Saboru, gdje su uvalili svoje političarske guzice u udobne i lukrativne fotelje, članovi Vlade i saborski zastupnici, dok njihovi medijski guzičari rade svoj podanički posao pretvarajući njihove laži u “objektivno” informiranje javnosti, za koju i Banski dvori i Sabor smatraju da su evidentni ‘tontosi’, budući da stalno glasuju za one koji su već nebrojeno puta pokazali da ih lažu. Neka se svatko tko misli da su to preteške riječi i potpuno neosnovane optužbe za ono što se radi u Vladi i Saboru, neka se zamisli nad slijedećim činjenicama:

A) Je li se u domovinskom ratu borilo za neovisnu i suverenu Hrvatsku, kojoj se neće iz Beograda propisivati što smije, a što ne smije raditi? Pa su nas slagali da toga više neće biti ako postanemo članice EU, jer ćemo postati suverena država koja sam odlučuje o svojoj sudbini! A što zapravo danas imamo? Svaki prijedlog, svaki zakon, svaki propis, svaka odluka koju Vlada predlaže Saboru na uzglasavanje, ili koju nameće hrvatskim građanima, se obrazlaže sa frazom-“To je potrebno radi usklađivanja sa EU propisima, direktivama i preporukama!”.

Ordinarna je laž da imamo ikakav državni suverenitet u onim sektorima po čemu se prepoznaje je li neka država suverena ili ne. Dapače lažu nas da ćemo biti suvereni ako izgubimo svoju kunu, i ako se EU formira europska Vlada, auropska vojska, europska policija, koje će sve članice EU prihvatiti kao nadnacionalno nadležne institucije. Po toj filozofji laži, Hitler je pogriješio samo u jednome,a to je želeći stvoriti Treći Reich oružjem, a naslijednici Hitlera i Napoleona, Merkel i Macron, to žele postići bankarsko korporacijskim “fašizmom”.

B) Svaki dan, neprestano nas lažu o tobožnjim “postignćima” Vlade, dok smo istovremeno sve čvršće ‘zacementirani’ na dnu lista EU država po uspješnosti na bilo kom području. Po BDP-u, gospodarskom rastu i razvoju, po konkurentnosti i i zaposlenosti smo među 3 najlošije žemlje EU, a jedino u čemu smo “najbolji” u EU je strukturna korumpiranost i sve veće napuštanje države, to jest sve veće iseljavanje u države EU ili van EU.

Lagati o pozitivnim “postignućima” Vlade, kada Hrvatsku svake godine napušta najmanje 50 000 do 100 000 njenih stanovnika, kada Hrvatska bez uvoza ne bi mogla prehraniti preostalo stanovništo, kada se hrvtatska ne može pomaknuti od 12 000 do 15 000 EUR/per capita BDP-a već godinama na više, kada su iznosi satnica za rad među najnižima u EU, i kada je korupcionaštvo ispreplelo sve pore društva, a kada istovremeno zakonodavna, izvršna i sudska vlast sustavno ne čini ništa protiv toga, je najblaže rečeno bedastoća, pa čak i bezobrazluk.

C) Lagati o postojanju demokracije u nas, samo zato “što još ne tuku” one koji kritiziraju vlast, dok su referendumi nepoželjni i ako se i dopusti njihovo održavanje, rezultati falsificiraju ako ne odgovaraju onima na vlasti, dok su korupcija i stranačka podobnost glavni kriteriji “uspješnosti” u poslovanju i društvu, i dok je skandalozna nejednakost pred zakonom i u sudstvu ‘modus vivendi’ opstanka na vlasti, je definitivno ruganje svemu onome što bi demokracija trebala predstavljati. Laganje o demokraciji u nas kada su temeljne ‘demokratske’ slobode odlazak iz Hrvatske i ‘otvaranje’ privatnog biznisa kad izgubite radno mjesto, a nova se ne otvaraju, je bedasto i bezobrazno.

D) Konačno, valja zaključiti da se hrvatska vladajuća politika i vlast najviše bave time što najbolje znaju, a to je fabriciranje laži za javnost i demagoškom dezinformacijom javnosti, a ne bavi se onim temeljnim razlozima razvoja Hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva, jer očito za to nemaju volje, ali što je još gore, nemaju ni minimalno potrebne spremnosti i znanja, i zato što im Status quo ovakvog društva najviše odgovara!

Svaki poginuli branitelj u domovinskom ratu se borio imajući pred sobom jedan san o slobodnoj i prosperitetnoj Hrvatskoj za svakog njenog građanina. No hrvatska politika uporno već gotovo 30 godina ‘gazi’ po tim njihovim snovima, odustaje od njih, a postoji izreka da “Onaj tko odustaje od svojih snova, taj konačno ‘nestaje’!”. Hoće li se to dogoditi i Hrvatskoj? Vjerojatno DA, ako hrvatski narod ne ‘izađe’ iz ‘guste magle’ laži i obmana kojom je “hrani” dosadašnja politika!

 

Laslo Torma, dil.el.ing./Hrvatsko nebo