ZAKOPALI RATNE SJEKIRE/Oručević hvali Izetbegovića, poziva na svebošnjačku koaliciju protiv HDZ-a BiH u Mostaru

Vrijeme:1 min, 42 sec

Safet Oručević, bivši gradonačelnik Mostara i “ratni gospodar života i smrti u istočnom Mostaru”, kazao je za sarajevski portal Faktor, koji je izrazito blizak vladajućoj bošnjačkoj stranci SDA da se “probosanske stranke” (sintagma kojom se identificiraju bošnjačke stranke s cijelog političkog spektra, op. hms.) moraju ujediniti u Mostaru, jer razjedinjene samo pomažu HDZ-u BiH.

– SDA se potrudila i krenula je u tu priču. Predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović je uputio poziv svim probosanskim strankama na zajednički nastup u Mostaru. Imenovali su, koliko je meni poznato, Denisa Zvizdića i Šerifa Špagu za pregovarače. To su ljudi koji odlično poznaju Mostar, a nema iz drugih stranaka nikakvog animoziteta prema njima. Ako budu udružene stranke u Mostaru, gradom će vladati bh. načelnik. Zauvijek će to biti glavni grad Hercegovine, a ne hrvatski stolni grad, što je cilj HDZ-a, kako kaže Oručević.

Oručević se posebno obratio predsjednicima Naše stranke i SDP-a BiH, Predraga Kojovića i Nermina Nikšića, koji su najavili da ove stranke idu zajednički na izbore u Mostaru.

– Događa se isto ono što se dogodilo kada je Naša stranka istaknula za predsjedničkog kandidata Borišu Falatara. Pomažu tako samo Čoviću, a odmažu probosanskim strankama i što je najtragičnije odmažu Mostarcima. Jer ako sada Čović pobijedi, Mostar će postati i ostati hrvatski stolni grad kako ga oni zovu – rekao je Oručević.

Izgleda da su Oručević i SDA zakopali ratne sjekire u Mostaru u svrhu nacionalnog grupiranja Bošnjaka pod plaštom tzv. političkog bosanstva, piše Hrvatski Medijski Servis.

Treba podsjetiti da je koncem srpnja prošle godine Oručević objavio “Popis dušmana Mostara”, a na koji je žestoko reagirala mostarska organizacija SDA nezadovoljna imenima nekih Bošnjaka koji su se našli na toj listi.

SDA je Oručeviću poručila da bi na taj popis trebao uvrstiti i sebe jer mu zamjeraju članstvo u HVO-u i potpisanu prisegu HZ Herceg Bosne iz svibnja 1992. godine.

S druge strane, Oručević je u više navrata kazao da ga je SDA dva puta izdala, a sada očito pušu neki novi vjetrovi kod političkih predstavnika Bošnjaka.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)