Novi dokumentarni film: Biskup Ratko Perić govori u filmu Rat protiv Stepinca!

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

 

Croatia-film.com već je izvijestila o snimanju naracije filma „Rat protiv Stepinca“ u kojemu će kroz scene i kadrove gledatelje voditi glasovi istaknute glumice Anje Šovagović-Despot i prvaka drame HNK Dragana Despota. U međuvremenu saznajemo da su krajem lipnja i početkom srpnja nastavljena snimanja na više lokacija u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Iako se još ne zna tko će sve govoriti u filmu, saznali smo kako će, među ostalima, nastupiti i biskup Ratko Perić. On je, dobili smo potvrdu informacije, zadnjega dana na čelu mostarsko-duvanjske biskupije, 10. srpnja 2020., stao pred kamere…

 

Biskup Ratko Perić i Vladimir Čabrilo, jedan od snimatelja filma “Rat protiv Stepinca”, Mostar, 10 srpnja 2020.

„Neobično nam je drago da je biskup Ratko Perić zadnjega radnoga dana na čelu biskupije pronašao vremena i za blaženoga Alojzija Stepinca i za naš film. Snimili smo ga u Mostaru, u biskupiji. Koristim prigodu da mu zahvalim i zaželim mu dobro zdravlje u zasluženoj mirovini, a novome biskupu Petru Paliću uz čestitke na imenovanju želim da nastavi tamo gdje je biskup Perić stao“ – rekao nam je Nenad Piskač, redatelj i scenarist filma Rat protiv Stepinca.

Očekuje se da će film biti premijerno prikazan krajem rujna ili početkom listopada ove godine. „Vjerujem da ćemo i u okolnostima korona krize, koja mi nalikuje na globalni biološki rat, završiti film u predviđenom roku. Izgubili smo dva i pol mjeseca tijekom trajanja prvoga vala mjera protiv nevidljivog neprijatelja. Nadam se da će film unatoč svemu doći do gledatelja, makar ga morali završiti radeći pod maskama i na respiratoru. Jedno je sigurno, film ne radimo ‘u rukavicama’“ – rekao nam je Piskač.

 

CROATIA FILM COM/https://www.croatia-film.com/news /Hrvatsko nebo

Odgovori