Javio se prvi HDZ-ov reket Andrija Mikulić

Vrijeme:3 min, 8 sec

Jadna ekonomija kojoj je Andrija Mikulić glavni državni inspektor

Usvezi skandala sa zatvaranjem drive-in restorana na 30 dana zbog jednog visokog stola javio se glavni državni inspektor Andrija MikulićAndrija Mikulić, iskazujući navjerojatnu brigu za naše zdravlje. Inače, ovaj HDZ-ov kadar donedavno je bio vodeći čovjek zagrebačke podružnice stranke, s jednim od najlošijih izbornih rezultata u povijsti. Sam je na zadnjim izborima za Sabor doživio sličan uspjeh kada je kao treći na listi u II. izbornoj jedinici dobio svega 1745 preferencijalnih glasova.

– Mi sa svim poduzetnicima želimo graditi odnos povjerenja, sigurnosti i partnerstva. Želimo ići u smjeru relaksacije mjera i što bržeg povratka gospodarstva, a ponajprije ugostiteljstva u normalne tržišne okolnosti, izjavio je Mikulić za Večernji list.

– Zamislite samo da se netko zarazio koronavirusom prilikom kupnje hrane u tom drive-inu. Tko bi za to bio odgovoran? Tražila bi se nečija odgovornost i onda bi se svi pitali gdje su inspektori i zašto nisu preventivno bili na terenu gdje se krše napuci i zakoni. Iako drive-in nije reguliran hrvatskim zakonima, važno je imati na umu da ipak trebaju biti ispunjeni minimalni uvjeti, a jedan od glavnih je da ista osoba ne smije posluživati i naplaćivati robu – objasnio je naciji Mikulić.

Mikulić je ponudio u Večernjem listu još neka objašnjenja, ali smo se socrealističke demagogije naslušali u životu pa ćemo to radije preskočiti. Umjesto toga ćemo dati glas javnosti koja mora trpjeti ovakve nesposobne, ali zato izdašno plaćene drugove rukovodioce, i prenijeti nekoliko od stotinjak slično intoniranih komentara pod člankom na portalu Večernjeg lista.

HDZ ovim uhljebima jos nije jasno da privatni sektor puni proračun. Mikulić je svjesno umanjio vrijednost svoje nekretnine radi nižih davanja, i taj ti je sef inspektorata!

Mikulić, da li je to onaj koji je u Jugi po Dubravi popisivao i prijavljivao vjernike koji idu u Crkvu a danas liže oltar? Nema ništa odvratnije od HDZ ovca koji glumi domoljuba dok potkrada tu istu državu!!!

Zatvori sve majstore, zatvori cestu jel što ako se auti sudare, zatvori bolnice jel što ako neki doktor da pogrešnu dijagnozu ali gospon Inspektora ne diraj.

Ma vidi ti brižnog Andrije, kako se on brine za boljitak svekolikog pučanstva.

Koji humanitarci… sto bi se dogodilo .. nista se ne bi dogodilo.. zgradu ine naftaplina namijenili inspektoratu..????? logicno inzenjeri sjede u uredima negdasnjih pravih inzenjera…

Ovi je primjer nesposobnog uhljeba i niš koristi koji veze sa vezom nema sa poslom kojeg bi trebao radit. Bljutavo.

Da, da: pa je zbog jednog stola trebalo odmah zatvoriti na 30 dana. Toliko o dobronamjernosti Inspektorata.

Ima li u državi koja služba koja nadzire rad Inspektorata? Ako ima, trebala bih hitno u nadzor DIRH-a i inspektora. Možda bi ih zatvorili na 30 dana, a možda i trajno !

u jednim dnevnim novinama izašla je preslika inspekcijskog zapisnika i primjetila sam, obzirom da nešto znam o uredskom poslovanju, da su brojevi klase nepotpuni, a urudžbeni broj “nemoguć”. Izgleda kao da je nešto pošlo krivo, kao da je inspektor odr od stresa zaboravio svoj urudžbeni broj, a za nadzor se toliko loše pripremio da nije znao dodijeliti klasu predmetu.. Subjekt u nadzoru to bi mogao provjeriti tako da usporedi klasu i urbroj rješenja kojeg je dobio u pisanom obliku sa klasom i urbrojem zapisnika iz nadzora. Ako se u bitnome razlikuju, izvjesno je da su klasa i urbroj zapisnika, kao što pretpostavljam, totalno krivi te bi po toj osnovi mogli osporavati cijeli inspekcijski nadzor. Ako se sustav bavi detaljima pod mikroskopom, neka tako učine i građani tj. poduzetnici. Neka paze na svaki detalj (iako, klasa i urbroj nisu detalji), neka ne propuste dati primjedbe na zapisnik tj. neka se educiraju i/ili angažiraju odvjetnike. Možda i među ljubiteljima sushija ima neki pravnik koji bi im pro bono pomogao.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)