SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ BiH osudio pokušaje dezinformiranja javnosti izmišljanjem nepostojećih kriza ili blokada

Vrijeme:1 min, 37 sec

Predsjedništvo HDZ-a BiH izražava potporu liječničkom i medicinskom osoblju na predanom radu na zaštiti zdravlja i kontroliranju širenja epidemije, ali i svoj drugoj potrebitoj zdravstvenoj skrbi.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice BiH danas je održalo video sjednicu, gdje je razgovarano o stanju i poduzetim mjerama protiv pandemije koronavirusa na svim područjima u Bosni i Hercegovini.

Kako je zaključeno ranije, zasjedanja će se održavati redovito tijekom trajanja krize pandemije.

Predsjedništvo HDZ-a BiH svakodnevno prati izvješća s terena vodi koordinaciju i u stalnoj je komunikaciji sa dužnosnicima na terenu o njihovom angažmanu. Zadatak svih dužnosnika HDZ-a BiH je da kroz koordinaciju pomažu stožerima na razini županija, entiteta i države, te da se spriječi bilo kakav pokušaj preuzimanja nadležnosti.

Predsjedništvo HDZ-a BiH uz potvrdu zaključaka i mjera sa zadnjeg zasjedanja, danas je ponovno pozvalo sve na odgovorno ponašanje, na poštivanje uputa, odluka i naredbi nadležnih institucija i obučenih stručnjaka.

Predsjedništvo HDZ-a BiH izražava potporu liječničkom i medicinskom osoblju na predanom radu na zaštiti zdravlja i kontroliranju širenja epidemije, ali i svoj drugoj potrebitoj zdravstvenoj skrbi.

Također, na sjednici je komentirana i Odluka Vlade Federacije BiH o imenovanju novog saziva Kriznog stožera Federalne civilne uprave i zloupotrebljavanja pozicija. Predsjedništvo HDZ-a BiH najoštrije osuđuje pokušaje dezinformiranja javnosti izmišljanjem nepostojećih kriza ili blokada pri nabavi testova za otkrivanje korona virusa i druge zdravstvene opreme.

Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je sve političke dužnosnike, partnere u vlasti na svim razinama, na razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kao i na rad za dobrobit svih naših žitelja, kako bi se slušajući struku, što prije oporavili od  pandemije koronavirusa.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je uputilo poziv i poticaj usvajanju žurnih mjera za pomoć zaštiti radnih mjesta i poduzeća, ekonomiji, poljoprivredi i cjelokupnom gospodarstvu. Donesene gospodarske mjere i prioriteti unutar BiH moraju biti jasno definirani, kako bi, kad sve ovo prođe, gospodarstvo ubrzano i profunkcioniralo, priopćeno je iz ove stranke.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori