VINKOVAČKI HDZ JE SPREMAN ZA PROMJENE – U prepunoj gradskoj vijećnici Ivan Penava, Miro Kovač i Davor Ivo Stier dobili ovacije.

Vrijeme:2 min, 25 sec

 

Vinkovačka gradska Vijećnica sinoć nije bila dovoljno velika za sve članice i članove Vukovarsko – srijemskog HDZ – a koji su došli poslušati predstavljanje kandidata Opcije za promjene u HDZ- u; dr.sc. Miru Kovača, kandidata za predsjednika, Ivana Penavu, kandidata za zamjenika predsjednika, Davora Ivu Stiera i Tomislava Tolušića, kandidate za potpredsjednike HDZ – a.

Prema reakcijama i komentarima okupljenih HDZ – ovaca i njihovim uključivanjem u dijalog sa kandidatima očito je da su članovi odlučni sudjelovati u unutarstranačkim izborima i birati one koji su im svjetonazorski i životno bliski tj. one za koje smatraju kako mogu predstavljati njih i njihove obitelji u hrvatskoj i svjetskoj politici. Očito je kako članovi žele jedinstven Vukovarsko – srijemski  HDZ bez političkih igrica i zadovoljavanja sitnih interesa pojedinaca na štetu članova, stranke i njihove županije.

Njihov domaćin, Ivica Čutura, koordinator za Vukovarsko – srijemsku županiju, zahvalio je svojm stranačkim prijateljima na dolasku i pozvao ih da u skladu sa onim najvrijednijim,  svojom savjesti i razumom, sudjeluju na predstojećim unutarstranačkim izborima. Čutura je iskazao zadovoljstvo ovako velikim odazivom članstva jer smatra kako su članovi srce i duša ove stranke zbog kojih će nakon unutarstranačkih izbora HDZ biti onakav kakav treba biti i tamo gdje treba biti, čvrsta i stabilna demokršćanska stranka koja komunicira s članstvom i sluša njegovo bilo. Istaknuo je kako Vukovarsko srijemski HDZ mora biti stranka u kojoj zajedno djeluju i rade Vinkovci, Vukovar, Županja, Otok, Ilok i sve općine jer su nam problemi zajednički i HDZ kao državotvorna stranka jedini može riješiti te probleme. Složio se sa okupljenima da su stvari u Vukovarskoj – srijemskoj županiji, prvenstveno po pitanju iseljavanja i gospodarstva, otišle predaleko, te da je krajnje vrijeme da kao županijska organizacija zaboravimo na razlike među nama, a da se posvetimo zajedničkom cilju; stvaranju uvjeta za pristojan i dostojanstven život u Slavoniji.

Svoj program predstavili su  dr.sc. Miro Kovač kandidat za predsjednika koji je okupljenima poručio kako je prošlo vrijeme upravljanja strankom po načelu HDZ to sam ja. Zatomili smo svoj ego i ujedinjeni ponudili članovima stranke  promjenu aktualnog smjera koji nas vodi u treće posrnuće na predstojećim parlamentarnim izborima.  U upravljanju strankom vodit ćemo se načelom kako su hdz u prvom redu svi njegovi  članovi, a dužnost vodstva je da sluša njihov glas.

Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika članstvu je poručio kako treba zaustaviti uvozni lobi koji urušava hrvatsko gospodarstvo. Podsjetio je na neprocesuiranje ratnih zločina i poručio kako je krajnje vrijeme da se napokon prijeđe s riječi na djela.

Davor Ivo Stier kandidat za potpredsjednika HDZ – a koji kaže kako hrvatsku guši i mlade tjera izvan zemlje  nepravda koja proizlazi iz klijentelizma i ortačkog kapitalizma. Mi se dičimo vjerom svojih predaka  i želimo svjetonazorski hdz vratiti u okvire istinskog domoljublja,  demokrscanstva i narodnjaštva.

Podsjetimo, izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika HDZ – a, održati će se 15. ožujka 2020., godine, prvi puta po načelu „jedan član – jedan glas“.

Željko Maršić-Zenga/Hrvatsko nebo