Hrvatska dobiva novog najskupljeg nogometaša svih vremena: Real Madrid i Liverpool ‘poludjeli’ za Vatrenim veznjakom

Vrijeme:1 min, 12 sec

Svijet je, sve je očitije iz dana u dan, naprosto poludio za nogometnim vještinama hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Da se radi o trenutno jednom od najboljih defanzivnih veznjaka svijeta potvrđuje interes madridskog Reala, a odnedavno se u potjeru uključio i trenutni europski prvak Liverpool. Jasno, Inter bez njega ne može, a Brozovića u svojim postavama vide brojni, sve listom najjači klubovi Europe.

Da je Liverpool u konkurenciji kazuju napisi portala Forza Italian Football. Za strijelcem jednog od pogodaka u zadnjem talijanskom derbiju idu skauti Redsa, koji su bili i na San Siru minule nedjelje. Kako doznaje taj izvor, nisu ga došli gledati samo oni, bilo je tu i predstavnika nekih drugih klubova, prenose Sportske Novosti.

Navodno, ukoliko bi Jurgen Klopp dao zeleno svjetlo za dovođenje Brozovića, Liverpool bi odmah Interu isplatio njegovu izlaznu klauzulu od 60 milijuna eura koja stoji u ugovoru što ističe u ljeto 2022. godine.

Ipak, u sljedećim se danima prvo očekuje početak pregovora o produljenju suradnje s Brozovićem do 2024. godine, što bi onda uključivalo i mnogo veću izlaznu klauzulu pa bi eventualne ponude za njega mogle ubrzo početi stizati.

Zasad je najskuplji hrvatski igrač Mateo Kovačić, čiji je transfer iz Reala u Chelsea ovoga ljeta koštao Plave 45 milijuna eura, nakon što je na Stamford Bridgeu prvotno bio kao posuđeni igrač. S Brozovićevih eventualnih 60 milijuna, taj bi rekord u budućnosti bilo jako teško nadmašiti.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)