Erih Lesjak: Točno u podne …!

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Orsat Miljenić (nekadašnji vlasnik odvjetničke kancelarije za prisilnu naplatu dugova građanâ) kao šef izbornog štaba obavijestio je medije da će „inauguracija“ (hrvatski se kaže – ustoličenje) izabranog predsjednika Republike Zorana Milanovića senzibilnog na „belo“, biti za razliku od raskošnog otvaranja „Rijeka EPK 2020.“ apartna i bez jugoslavenskih zastava točno u podne 18. veljače 2020.g. u zatvorenom prostoru Uredu predsjednika da se tko ne bi prehladio i šmrcao.

Razriješena je i enigma oko teksta svečane prisege, pa će je predsjednik-ateist izreći u cijelosti tj. i s izričajem „Tako mi Bog pomogao“, što će mu biti olakšano i time jer na svečanost ustoličenja zbog štednje nisu pozvani predstavnici religijskih zajednica.

Ukupno je na komornu svečanost bez Ive Brešana i njegove „Svečane večere u …“ pozvano 39 osoba, i to dužnosnici po državnim funkcijama, bivši predsjednici i čak 19 članova izbornog štaba Zorana Milanovića-Belog, što znači da oni čine gotovo polovicu uzvanika. A to zorno, konkretno i nedvojbeno pokazuje i dokazuje koliko su oni bili važni i zaslužni za Milanovićevu pobjedu na izborima!

No, u tome ipak „bodu“ oči svima poznate činjenice, jedna nelogičnost pa i svojevrsna nepravda te otvaraju i pitanjâ: A gdje su među uzvanicima na „inauguraciju“ subnorovac Budimir Lončar-Embargo, veleposlanik Anvar Azimov i predsjednički kandidat dr. sc. Miroslav Škoro? Pa zar i oni nisu zaslužni za Milanovićevu izbornu pobjedu, te zar su njihov doprinos i zasluge u tome manje od zasluga 19 članova izbornog štaba, pa da za njih nije moglo biti mjesta na svečanosti „inauguracije“? Te kako se i zašto uopće mogu i smiju podcjenjivati njihovo znanje, vještine, samoprijegor, rad, trud i vrijeme koje su nesebično uložili u izbornu kampanju te i pobjedu „Belog“? Vrijeme će sve otkriti, pa dati odgovore i na ta pitanja!

Erih Lesjak/Hrvatsko nebo