Hrvatski vojnici premješteni iz Iraka u Kuvajt

Vrijeme:47 sec

Sukladno odluci NATO-a o premještanju misije iz Iraka u Kuvajt pripadnici Hrvatske vojske premješteni su iz Bagdada u Kuvajt i na sigurnom su, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane Hrvatske.

U Kuvajt je premješteno 14 pripadnika Hrvatske vojske, a sedam pripadnika 2. hrvatskog kontingenta, kojima je završilo vrijeme trajanja misije, bit će vraćeni u Hrvatsku. Pratimo sigurnosnu situaciju sa saveznicima i donosit će se odgovarajuće odluke u koordinaciji sa saveznicima, priopćio je MORH i istaknuo da je sigurnost hrvatskih vojnika najvažnija.

Njemačke postrojbe u Iraku bit će djelomično premještene u Jordan i Kuvajt zbog napetosti nakon američkog ubojstva Kasema Sulejmanija, stoji u pismu ministrice obrane Annegret Kramp-Karrenbauer i ministra vansjkih poslova Heika Maasa parlamentarcima, piše dpa. Ponavljaju kako su u tijeku razgovori s vladom u Bagdadu o kontinuitetu rasporeda njemačkih snaga te da su načelno spremni nastaviti svoju provjerenu podršku, ako to želi Irak i situacija dopušta.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)