Sporenja oko projekta “Sjeverni tok 2” – Angela Merkel “najavila rat” Trumpu

Vrijeme:57 sec
Njemačka kancelarka Njemačke Angela Merkel oštro je reagirala na odluku američkog Kongresa o usvajanju zakona koji predviđa uvođenje sankcija “Sjevernom toku 2”.

 

Izjava Angele Merkel, koja je reagirala na odluku američkog Kongresa, može se ocijeniti kao “objava rata” američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, piše njemački “Bild”.

-I ne vidim drugu mogućnost, osim da budemo odlučni tijekom pregovora sa SAD i ne prihvatimo praksu eksteritorijalnih sankcija, kazala je Merkel.

“Bild” navodi kako je izjava kancelarke Merkel “očigledna objava rata” Donaldu Trumpu, te kako ona neće dopustiti da SAD nastave s potkopavanjem projekata plinovoda koji zajedno grade Njemačka i Rusija.

Njemački list naglašava da, bez obzira na pokušaje koje poduzima američka strana, projekt u vrijednosti od oko 10 milijardi eura “ne može biti zaustavljen”.

Kako se navodi u članku, do sada je izgrađeno više od 2.100 kilometara drugog plinovoda koji prolazi kroz Baltičko more. Ostalo je za postaviti još oko 300 kilometara cijevi.

Autor članka ne isključuje niti mogućnost da sankcije dovedu do usporavanja radova, jer će Rusija morati tražiti nove specijalne brodove za postavljanje cijevi po dnu Baltičkog mora.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)