Fantastičan uspjeh “škole za život”: Ministrica ima puno razumijevanja za obustavu nastave

Vrijeme:2 min, 13 sec

Plenković u magarećoj klupi

Ministrica Divjak danas je na posebnoj konferenciji za medije izjavila kako je današnja situacija gdje se sustav nalazi u potpunoj blokadi Ministrica Divjakrezultat igre moći i nadmetanja sindikata i premijera i da u takvim scenarijima ne želim sudjelovati. Time je po ne znamo koji put javno dezavuirala premijera, cinično se još hvaleći novinarima svojom reformom školstva koja je i dovela do općeg rasula.

No, Plenković, za razliku od hrabrosti koju iskazuje kada se treba obračunati s HDZ-ovcima, kada je ministrica Divjak i HNS u pitanju naglo gubi na svojoj sigurnosti i aroganciji. Stara je priča da se s „hrvatskim nacionalistima“ svatko mogao na ovim prostorima obračunavati kako je htio, ali kada su drugovi u pitanju, onda je to druga priča.

Inače, vrijedi zabilježiti ovdje još nekoliko izjava ministrice DIvjak s današnje konferencije za tisak, tek toliko da se vidi kako to izgleda kada se pomiješaju uzroci i posljedice, i kada krivci postaju najglasniji tužitelji. A ne može se reći da se nisu čula na vrijeme brojna upozorenja da je “škola za život” običan floskula iza koje se valjaju vrlo radikalne političke i ideološke agende.

„Ja se ne ću svrstati na stranu jednih ili drugih. Ovo što sada imamo, izostanak dijaloga i kompromisa je nešto što nije dobro,“ poručila je ministrica Divjak.

„Najvažniji cilj je bilo uvesti reformu obrazovanja u sve naše škole. Nakon dugotrajnog puta smo uspjeli, slomili smo otpore promjenama, i po prvi puta u modernoj Hrvatskoj uspjeli smo u tome da je reforma obrazovanja zaživjela u svim osnovnim i srednjim školama.“

„Na kocki je budućnost naših učenika, a roditelji žele najbolje obrazovanje za djecu i s pravom su ljuti. Niti jedna strana nije bila spremna do sada za kompromis i izlazak iz ukopanih pozicija. Ovim putem pozivam i sindikate i premijera na dijalog. Pozivam ih da se izdignu iz svojih sadašnjih pozicija, da pronađu kompromis i da stave djecu na prvo mjesto jer u suprotnom svi gubimo. Ja sam sutra ujutro na konzultacije pozvala i sindikate i pravobraniteljicu za djecu.“

Ovo su, dakle, bile ministričine izjave. Jasne i rezolutne. Ostaje sada vidjeti kako će se opravdati premijer Andrej Plenković. Nekako nam se čini da mu škola za život ministrice Divjak baš i ne ide, budući da stalno ponavlja isto gradivo.

(hkv)

Pačja škola

Jeste li čuli, djeco,
vjerujte bez šale
otvara se škola
za pačiće male.

Svi pačići došli
kao đaci stoje
stari patak metnuo
naočale svoje.

Učio ih, učio
od srijede do petka
al’ se nisu makli
dalje od početka.

Ništa više ne nauči
pačurlija ta
nego što je prije znala
pa-pa-pa.

(Iz čitanke ” Sunce na prozorčiću”)

 

https://www.hkv.hr/kultura/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)