Kim Ann Škoro, supruga glazbenika i predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, u razgovoru za Jutarnji list progovorila je o obitelji, karijeri i drugim, javnosti manje poznatim detaljima.

Kim Ann Škoro u 30 godina koliko je u braku s predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom nikad nije dala intervju, nije razgovarala za medije.

Kako će kasnije i sama objasniti, njezin suprug je bio taj koji je gradio vlastitu karijeru u estradnim vodama te nije bilo ni potrebe da ona priča o njegovim glazbenim uspjesima, političkom aktivizmu, širenju poslova.

Sam Miroslav Škoro sve te godine poprilično ju je sakrivao od javnosti, no ulaskom u kampanju za predsjednika države, znatiželja javnosti o mogućoj prvoj dami bivala je sve veća posebice.

Škorina supruga rođena je u SAD-u, u McKeesportu pokraj Pittsburgha, gdje je kao odlična studentica završila pravni fakultet na Sveučilištu Duquesne, privatnom katoličkom sveučilištu koji je među najboljim katoličkim sveučilištima u SAD-u i gdje je kao odvjetnica započela vlastitu karijeru.

Na neka pitanja odgovorila je poprilično diplomatski što je očekivano zbog kampanje u kojoj je njezin suprug. Primjerice, na pitanje je li demokrat ili republikanac, odgovorit će kako je u Hrvatskoj republikanac, a u SAD-u demokrat. Dojam je da se tako odlučila zbog Trumpa. Je li bila demokrat i u vrijeme kada je Obama vodio SAD, bilo je pitanje na koje se samo nasmijala. Dinamo ili Hajduk?

Kaže da najviše voli kada ta dva kluba odigraju neriješeno. Kada je pitam što s migrantima, pitanju koje je vrlo aktualno i u SAD-u, odgovara da je njena obitelj bila emigrantska, kako je zahvalna što su je primili u SAD-u, ali i da se o migrantima treba vrlo jasno odrediti i uvesti pravila kako ne bi došlo do kaosa. Kada je neko pitanje smeta, to će jasno dati do znanja.

U razgovoru samo su dva pitanja bila sporna. Prema njezinom mišljenju, ta pitanja su bila nepristojna. Jedno je bilo o vjeri. Drugo o porijeklu njezine obitelji.

“To su pitanja zbog kojih se u meni budi američki duh. Postajem Amerikanka. U SAD-u nema pitanja o vjeri, o rodu, o nacionalnosti. Ta pitanja su nepristojna. Za mene je najvažnije je li netko pošten, je li netko čovjek, je li marljiv, radišan, plaća li svoje radnike, pomaže li drugima. Tako ja gledam na ljude. A ne je li netko ove ili one vjere, je li ove ili one narodnosti”, rekla je, dodajući da je “praktična katolička vjernica”.

O zabrani pobačaja odnosno podržava li ga odgovara:

“Ja sam za život. Kratko i jasno. To su tematike koje su bolne, teške, a često se ljudima koji se nalaze u takvim teškim i mučnim situacijama, manipulira, instrumentalizira ih se. Ja sam protiv pobačaja”.

Je li sanjala o tome da postane prva dama? 

“Nikad nisam sanjala o tome. Što za mene znači sanjati? Ja tu riječ ne koristim. U svom životu nisam se vodila snovima, nego trudom. Uvijek sam se trudila davati sve od sebe, dati najbolje od sebe bez obzira na to što radila. Ne isključivo biti najbolja, već dati najbolje od sebe Mene su u životu vodili trenuci. Tada bih donosila odluka i tako bih djelovala. Nisam sanjala da ću biti odvjetnica”, rekla je Kim Ann Škoro.

Smetaju li je  komentari kada kažu kako Škoro nije bio u rovu s puškom, nego na turneji s gitarom?

“Pa smeta. Apsolutno me smeta. Poštujem sve branitelje, a posebno njihove žene koje su ih čekale. Moja šogorica je primjerice radila u pivovari kako bi vojnici imali sok ili pivo na ratištu. Moj Miro je često odlazio na ratište, nastupao, svirao, pjevao. Komentara ima, i to slušam godinama. Žele ga oblatiti i na to stavljati naglasak, kako ne bi pričali o važnijim temama”, kaže.

Kim Ann vrlo otvoreno govori i o predsjedničkoj kandidaturi.

“To nije bila odluka preko noći. Znali smo danima razgovarati. Pokušavali smo si objasniti što to znači za našu obitelj, koje su posljedice za kćer, sina, posao. U početku sam mu govorila da ne ide, da mu to ne treba. Onda bi dugo vodili razgovor. Zaspali bismo, pa se probudili i ponovno o tome razgovarali. Jednog jutra on se probudio i rekao mi kako je odlučio kandidirati se jer je sada za to pravo vrijeme i trenutak da se nešto mijenja te kako on ne bi išao u utrku da ne može nešto promijeniti.

Podržala sam ga jer ga poznajem. On kada nešto odluči, onda znam da zna što radi, znam da vjeruje u to što radi, da će se tome u potpunosti predati i da ima dobre razloge”, nastavlja.

No što je bio glavni okidač?

“Slavonija, iseljavanje i demografija i opće stanje u Hrvatskoj. To je njega izjedalo”, tvrdi Kim Ann.

Boji li se za njegovo zdravlje? Završio je u bolnici prije godinu dana i ugrađene su mu četiri premosnice.

“Ne bojim se, on je dobro. Da, to je bilo uistinu ludo jutro. On je osjetio bol u prsima, ali mi nije o tome rekao ništa. Došao je do mene i rekao mi da ga odvedem u bolnicu. Vozila sam jako polako, ali baš polako. I u jednom trenutku mi je rekao da požurim ako ne želim da završi na Mirogoju. Tada sam znala da je ozbiljno”, kaže.

No što ako ne bude izabran?

“Ne razmišljam o tome. To je gubitak vremena. Jer sam uvjerena da će pobijediti”, nastavlja Škorina supruga.

O predsjednici i Zoran Milanović pak kaže:

“Ja sam glasala za predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović prije pet godina. No da je ona dobro radila svoj posao, moj suprug se ne bi kandidirao i mi ne bismo sada razgovarali. O gospodinu Milanoviću najbolje govore rezultati njegova rada kao premijera. Da je dobro radio svoj posao, sigurno ne bi izgubio izbore. Hrvatskoj treba promjena”, rekla je Kim Ann Škoro za Jutarnji list.

Direktno.hr/https://direktno.hr/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.