Zoran Milanović: Nikada neću biti predsjednik Republike Hrvatske (Video)

Vrijeme:1 min, 18 sec
Nekadašnji predsjednik Vlade i aktualni SDP-ov predsjednički kandidat u više je navrata relativizirao dužnosti predsjednika Republike Hrvatske, javno tvrdeći kako u činjenici da predsjednika Republike, biranog izravno od naroda, ne vidi nikakav smisao.

 

Nakon što se, ipak, kandidirao na dužnost “u kojoj ne vidi smisao”, mediji su podsjetili na njegove izjave iz 2014.godine u Mariji Bistrici gdje je nazočio proslavi dana Krapinsko-zagorske županije.

– Nisam predsjednik i nikada neću biti predsjednik Republike Hrvatske. Iz više razloga, a jedan je taj što vam moram govoriti istinu. Predsjednik ne mora govoriti istinu. Ne smije lagati, ali ne mora govoriti istinu. A istina je takva da je ljudi u politici ne žele čuti. Moj posao nije da budem popularan i voljen, nego da objasnim i da se shvati što je istina. Mi se moramo otrijezniti, ali ne od pijanstva i mamurluka, već od iluzije da imamo ono što nemamo , poručio je tada Milanović.

Osim toga, rekao je kako “ne vidi smisao dužnosti predsjednika Republike Hrvatske”.

Pet godina kasnije, Milanović se kandidirao za predsjednika, ali i dalje zagovara tezu da Predsjednika Republike ne trebaju birati hrvatski državljani, nego da isti treba biti izabran, dogovorom šefova političkih stranaka, u Hrvatskom saboru, što je politikantski pokušaj da šefa države biraju predsjednici stranaka.

Potporu u takvim nastojanjima, daje mu HNS-ov, Ivan Vrdoljak, koji službeno ne podupire niti jednog predsjedničkog kandidata, ali neslužbeno radi sve, od propagiranja izbora predsjednika Republike u Saboru do potpore štrajku, kako bi pomogao svom nekadašnjem koalicijskom partneru.

 

R.H.

http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)