Ured predsjednice demantirao Dačića: Nikakva sastanka nije bilo

Vrijeme:1 min, 17 sec
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije priopćilo je kako se ministar vanjskih poslova Ivica Dačić u sjedištu UN-a u New Yorku susreo s Predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Iz njezina su ureda, pak, demantirali Dačića i poručili da nikakva sastanka nije bilo, već su se “kratko susreli u hodniku”.

 

Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Republike Srbije, u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku susreo se s brojnim svjetskim čelnicima, među kojima je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, priopćilo je srpsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Inače, uoči odlaska predsjednice u SAD iz njezina su ureda poručili kako se neće sastajati s predstavnicima Srbije.

Šef srpske diplomacije susreo se i imao kraće razgovore u sjedištu Ujedinjenih naroda s premijerom Belgije, predsjednicom Hrvatske, ministrom vanjskih poslova Hrvatske, predsjedavajućim Predsjedništvu BiH, ministrom vanjskih poslova Brazila, ministrom vanjskih poslova Tunisa, ministrom vanjskih poslova Bangladeša, generalnim tajnikom OEBS-a i drugima, priopćili su iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Iz Ureda predsjednice demantiraju ove navode te poručuju da nikakva sastanka s Dačićem nije bilo.

-Nikakav bilateralni sastanak nije održan. Sreli smo njihovu delegaciju na hodniku, kao i desetke drugih, kad je Predsjednica išla davati izjave hrvatskim medijima, nakon sastanka s Guterresom. Niti je bilo sastanka niti ga planiramo, poručili su iz Ureda predsjednice.

Iz Ureda predsjednice ranije su priopćili kako se Kolinda Grabar-Kitarović sastala s glavnim tajnikom te organizacije Antonijom Guterresom, s kojim je razgovarala o “situaciji na jugoistoku Europe, posebice o Bosni i Hercegovini, odnosima između Beograda i Kosova”.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)