HDZ-ovi ministri zadovoljni Pupovčevim istupom – HSLS najavio preispitivanje ostanka u koaliciji

Vrijeme:1 min, 28 sec
Najnoviji istupi Milorada Pupovca izrečeni na jučerašnjoj konferenciji za tisak za HDZ-ove ministre su uglavnom pozitivan znak kako je čelnik SDSS-a shvatio svoju pogrešku. Istovremeno, čelnik HSLS-a, Darinko Kosor, najavljuje kako će njegova stranka preispitati ostanak u vladajućoj koaliciji.

Ministar turizma, Gari Cappelli osvrnuo se na izjave Milorada Pupovca i rekao kako je to što je već izrečeno jedan pomak da se iskreno kaže u kojem smjeru ide, da se prvenstveno želi primiriti situacija.

– Neću analizirati je li se on na taj način htio ispričati ili nije, kazao je Cappelli.

Ministar Horvat rekao je kako će jedna mala nesmotrena izjava Milorada Pupovca biti ispravljena, dok ministar Tomislav Ćorić nije želio komentirati Pupovčeve izjave.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić poručuje kako ne treba dodatno zagrijavati atmosferu.

– Vjerujem da je gospodin Pupovac svjestan da je pogriješio, da to nije trebao raditi. Važnije od toga, nadam se da takve stvari neće više izgovarati i zagrijavati atmosferu i niti to treba Hrvatima kao državi niti to treba bilo kojoj nacionalnoj manjini. Trebamo živjeti u miru, s poštovanjem i uvažavanjem, a ne ložiti vatru kao što je to tada radio gospodin Pupovac. Važnije je da se to ne opetuje od toga je li se dovoljno ogradio. Neovisno o SDSS-u, ova Vlada ide dalje, istaknuo je Kujundžić.

Podsjetimo, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor poručio je jučer da je razočaran konferencijom za medije Milorada Pupovca te najavio je i da će HSLS u nedjelju razmatrati ostanak u vladajućoj koaliciji.

-Očekivao sam pametan Pupovčev istup, ali on je danas tjerao inat. Očekivao sam danas puno, a dobio sam što sam dobio. Meni je dosta, a oni nek uživaju u vlasti i većini, nema problema, poručio je Kosor svojim koalicijskim partnerima.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)