HVIDR-a: Ili Pupovčeva isprika ili raskid koalicije s HDZ-om

Vrijeme:1 min, 16 sec

HVIDR-a: Ili Pupovčeva isprika ili raskid koalicije s HDZ-om

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e je od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca zatražila javnu ispriku hrvatskim građanima zbog njegovih “sramotnih izjava”, a u suprotnom od premijera Andreja Plenkovića traže da raskine koaliciju sa SDSS-om.

Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-a) u priopćenju ističu kako najoštrije Pupovacosuđuju Pupovčeve izjave iz intervjua za portal Radiosarajevo.ba da “Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo”.

U tome, kako je naveo Pupovac, “važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge”.

Navedene i njegove izjave kojima je povukao poveznicu između sadašnje Hrvatske i režima NDH iz HVIDR-e smatraju sramotnima i neprimjerenima.

Pupovac je, kažu, zadnjim istupima “prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije”.

Stoga traže reakciju nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata Pupovčeve kaznene odgovornosti, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

– Od Milorada Pupovca zahtijevamo žurnu javnu ispriku svim građanima RH, a ukoliko imenovani to ne učini, ovim putem tražimo od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića donošenje odluke o raskidu koalicije sa strankom SDSS, budući da ista nije smijenila, niti se ogradila od sramotnih protuzakonitih i protuustavnih izjava gore imenovanog predsjednika Pupovca – zaključuju u HVIDR-i, prenosi HRT.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori