Dinamo je u grupnoj fazi Lige prvaka: Golčina Gojaka dotukla neugodne Norvežane i donijela mir u završnici

Vrijeme:2 min, 19 sec

 

Dinamo je u grupnoj fazi Lige prvaka!!!

To je najvažnije, a manje je važno kako su večeras odigrali. Igrali su 1:1 u uzvratu u Norveškoj i s ukupnih 3:1 prošli Rosenborg.

Nije ovo večeras bila igra koju smo navikli od Dinama, ali majstorija Amera Gojaka donijela im je na kraju prolazak bez neke velike drame.

Bilo je ovo najlošije prvo poluvrijeme koje je Dinamo odigrao ove sezone. Mlitavo i bez prevelike želje ponašali su se Modri dok su ih Norvežani i natrčali i nadskakali. Kao da su pojedini igrači znali kako se prijelazni rok bliži kraju i kako bi bilo glupo ulaziti u duele i zaraditi neku ozljedu.

U 9. minuti viđen je nevjerojatan promašaj Reginiussen koji je s gol linije glavom proslijedio loptu u korner. Imao je Dinamo tu mnogo sreće, ali u 11. minuti Rosenborg je poveo.

Dinamo obrana bila je nijemi promatrač lopte koja je upućena u njihov šesnaesterac, a Soderlund dolazi do nje i puca. Livaković fantastičnom rekcijom brani taj udarac, ali se lopta odbija od vratnice i Akintola je šalje u praznu mrežu.

Norvežani su i nakon postignutog pogotka imali konce igre u svojim nogama. Držali su loptu i konstantnim ubačajima stavljali na muke Dinamovu obranu. No, izdržali su Modri sve to, a u 40. minuti viđen je i trenutak genijalnosti Brune Petkovića koji na sredini terena sjajno petom vara svog čuvara te ima prazan prostor prema golu. No, bilo je malo igrača koji su ga pratili u napadu, samo Moro koji i dobiva loptu, ali njegov udarac brani domaći vratar.

Rosenborg je na odmor mogao i s većom prednošću, ali na sreću Hedenstad  iz slobodnog udarca pogađa vratnicu.

I početkom drugog poluvremena nije bilo pomaka na bolje u Dinamovoj igri. Rosenborg je prijetio, a Dinamo je branio tu stečenu prednost iz prve utakmice. Ipak, u 66. minuti Bjelica je konačno odlučio izvesti očajnog Hajrovića i ubaciti Gojaka koji je odmah nagradio taj potez.

Tek što je ušao našao se u prilici za šut, ali taj je put bio izblokiran. No, u 71. minuti sjajno je potegao s 20-ak metara i pogodio same rašlje za 1:1 i kraj muka po Dinamo.

https://www.youtube.com/watch?v=HSleplS8MUk

Taj pogodak je dotukao Norvežane koji su se u nastavku smirili svjesni kako ne mogu nadoknaditi taj ogroman zaostatak jer su im nedostajala tri pogotka za prolazak.

Na kraju je i završilo 1:1 te je Dinamo s ukupnih 3:1 prošao u grupnu fazu Lige prvaka. Priznat ćemo, ne previše bajna predstava večeras, ali svakako veliki uspjeh hrvatskog prvaka. Izboreno je najelitnije europsko klupsko natjecanje u kojem će Modri biti u trećem jakosnom šeširu što im daje velike šanse da ponovno prezime u Europi.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)